Délmagyar logó

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 16°C | 25°C Még több cikk.

Megújult a faluház Apátfalván

Apátfalva - 3 és fél hónap után tegnap délután újra megnyílt a faluház Apátfalván: korszerűsítették, megszépítették – 60 millió forintot költöttek rá. Már csak egy középület vár hasonló beruházásra a községben: a polgármesteri hivatal.
Közel fél évszázados fennállása alatt összesen nem végeztek akkora felújítást a sok nagy sikerű rendezvénynek otthont adó faluház épületén, mint idén nyáron-ősszel. Az önkormányzat 60 millió forintot költött rá, a pénz nagy részét pályázaton nyerte a falu. Lebontották a régi vizesblokkot, és újat építettek helyette, felújították a nagyterem tetőszerkezetét, kivették az utcafronton a régi ajtókat és ablakokat, a belső termekben pedig kijavították a falakat, meszeltek, mázoltak – a nagyterem, az előtér és a külső falak immár új színben pompáznak. Minderre többek között azért volt szükség, mert a nagyterem beázott, a szociális blokk süllyedt, repedt, az ablakok egy része használhatatlan volt.

Megújult a faluház Apátfalván - GALÉRIA

A megújult kultúrotthont tegnap hangulatos műsorral és egy múltidéző fotókiállítással avatták újra. A falu polgármestere, Varga Péter a megnyitón egyebek közt arról beszélt, hogy mint a faluban sokaknak, neki is a biztos pontot jelentette ifjúkorában a könyvtár és a kultúrház, ahol mindig bátorító, ösztönző, elfogadó szavakat kapott, akár könyveket, újságokat bújt, akár játszott, számítógépezett, előadásokra készült társaival együtt. A faluház mindig a közösségek házát jelentette, amely nemcsak rendezvényeknek ad otthont, hanem jó néhány civilszervezetnek, művészeti csoportnak is.

A falu első embere lapunknak azt is elmondta, hogy a beruházástól komoly rezsimegtakarítást is várnak. Az elmúlt 5 évben több mint 870 millió forint támogatást nyertek az energiafelhasználás csökkentését is célzó beruházásokra. Már csak a polgármesteri hivatal vár megújulásra. Erre is költeni kellene több 10 milliót, egyelőre azonban még nem készültek tervek, várják a pályázati lehetőségeket.

Olvasóink írták

  • 1. pog 2012. november 25. 12:02
    „Mikor érjük már meg,hogy a kis településekről való cikkek a munka hely teremtést írják le, kellenek ezek az épületek,de ameddig nincs lét biztonság az embereket nem igazán érdekli...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vitaminok a téli hónapokra

Kíváncsiak voltunk, hogy a makóiak vajon hogyan védekeznek a megfázás ellen? Hogyan védik az immunrendszerüket a téli hónapokban? Tovább olvasom