Délmagyar logó

2017. 10. 17. kedd - Hedvig 9°C | 23°C Még több cikk.

Megújult a makói gyepmesteri telep

Makó - Rá sem lehet ismerni az Igási út menti makói gyepmesteri telepre, miután egy szerb–magyar uniós pályázat keretében 20 millió forintból felújították.
A méltatlan körülmények miatt különösen az állatvédők bírálták korábban, lapunkban is jelent meg megdöbbentő fotóval illusztrált cikk a makói gyepmesteri telepről – mindez azonban már a múlté. A megújult telep átadására eljöttek a közös pályázat megírásában részt vevő szakemberek, Buzás Péter makói polgármester, a partnertelepülés, Nagykikinda delegációja Kabók Imre tanácstag vezetésével és Kocsubé Sándor kerületi főállatorvos. Buzás Péter azt mondta, a felújítással a telep immár mindenben megfelel az előírásoknak, sokat javultak a behozott kutyák körülményei.

Nem fordulhat elő az sem, hogy a befogott kóbor kutyákat a beszállított állati tetemek közelében tartsák, mert a kinti kenneleket felszámolták, a bentieket felújították, és beszereztek öt új rozsdamentes hulladékgyűjtő konténert. A főépületben felújított öltöző, zuhanyzó és pihenő is van, így hamarosan 24 órásra bővíthetik az itteni szolgálati időt. Emellett – többek között – beszereztek hídmérleget, fertőtlenítő berendezést, bekerítették az ingatlant.

Tennivaló persze továbbra is van. Nagy Nándor, a telepet üzemeltető kommunális nonprofit kft. igazgatója lapunknak elmondta: már tervezik a jelentkezést a következő uniós pályázatra, ismét Nagykikindával közösen. Le fogják aszfaltozni a bevezető utat, parkosítanak, mobil kenneleket szereznek be, hogy a mostani 12-nél több férőhely legyen a kóbor kutyáknak. Céljuk továbbá az, hogy a főépület melletti fedett teraszon menhelyet is kialakítsanak, ahol az előírtnál tovább is tarthatnák a befogott állatokat – a fenntartáshoz, a kutyák gondozásához azonban az állatvédők segítségére is szükség lesz.

Olvasóink írták

 • 16. lajosbácsi 2011. január 23. 19:31
  „van felújított öltöző, meg tuskabin... khm.. látta valaki a makó tv-ben az erről készült riportot??????

  300.000 forintos hidromasszázs- tuskabinocska????????? gondolom ez is uniós előírás volt!”
 • 15. Palacsinta 2011. január 19. 18:39
  „Milyen szín kellett volna? Narancssárga? Baromira lényeges.”
 • 14. magdi1970 2011. január 19. 18:34
  „Tony_Soprano
  Kreatívak az elgondolásaid .”
 • 13. Tony_Soprano 2011. január 19. 18:14
  „Black&Red 2011.01.19. 18:03
  Teljes mértékben igazad van. És én ha kérhetném írjunk ki pályázatot a tábla elkészítésére, hisz a felújított ház ennyit megérdemel , csak címfestő és csak neves lehet, ezenkívül javaslom még a kovácsoltvas kerítést és a fotó cellás ajtó nyitásokat:) Black&Red nem téged fikázlak nehogy félre értsd, csak adtam egy pár ötletet, az idén végez egy két fehérházi dolgozó családtagja az iskolában és a fehérházban csak eltudnák így könnyebben dugni őket, vagy meg:)”
 • 12. Black&Red 2011. január 19. 18:03
  „Palacsinta! Köszönöm szépen, na ezért kérem Én a működési szabályzatot és jó lenne ha nagybetűkkel ki lenne írva a kerítésre. Mármint a gyeptelep kerítésére.:)”
 • 11. Tony_Soprano 2011. január 19. 17:36
  „Palacsinta nem a jelenről írtam, láttam közelről is elég fos kamerák, mondjuk a ház színe se tréfa, na meg az út kajakra beázott a gyújtásbeosztóm a víztől, lemértük 50-60 centis kátyúk”
 • 10. Palacsinta 2011. január 19. 17:23
  „Ez ügyben én már érdeklődtem. Ha leviszel egy élő kutyát akkor az állatorvos által végzett injekciós altatási költséget kell kifizetni,melyről számlát kapsz. Ha nem kapsz számlát az bizony bűzlik.

  Tony te meg tájékozódj írás előtt. A telep be van kamerázva,ez elhangzott a Makó TV-ben. Tehát a döglött disznó sorsa nyomon követhető.

  Remélem a makói állatvédők is dolgoztak a telepen,nem csak szóval védik az állatokat!”
 • 9. Black&Red 2011. január 19. 16:39
  „De szoktak befogni kutyát, a minap is tapasztaltam, mert ki hallatszott az ugatás a traktorból. Volt mikor Én vitettem be kóbor kutyát, azt hiszem tavaly előtt. Jött első szóra, és már vitte is. Tehát bejelentésre elviszi a kóbor ebet, de Én másra lennék kíváncsi. Tehát arra, amit először írtam.:)”
 • 8. Tony_Soprano 2011. január 19. 16:15
  „Black&Red:) Én értettem elsőre azért írtam:) Szerintem alternatív megoldás engedd szabadon köss a nyakába egy táblát címeddel figyeld milyen gyorsan jön a büntetés, szerintem a sintérnek van más dolga is mint csip csup kutya begyűjtések:) Tényleg az elmúlt 20 évben fogtak itt be makón kutyát, necces nagyon hogy igen :):D”
 • 7. Black&Red 2011. január 19. 16:10
  „Tony!!:):) Olvass már a soraim közt és rá jössz, hogy miért érdekel!:)”
 • 6. Tony_Soprano 2011. január 19. 16:01
  „Black&Red Persze kapsz hát, zizi bambit körhintát mindent:) Hol élsz te ez Makó:) Vigyél le egy 150 kilós friss döglött disznót nézd meg meddig lesz ott:):D”
 • 5. Black&Red 2011. január 19. 15:55
  „Egy működési szabályzatot kérhetnék?”
 • 4. Black&Red 2011. január 19. 15:49
  „Vagy engedjem szabadon mondván, hogy a sintér mint kóbor állatot köteles be vinni ingyen és bérmentve?”
 • 3. Black&Red 2011. január 19. 15:47
  „No, akkor még egyszer megkérdem: Ha Én kiviszek egy élő állatot mondjuk egy kutyát a sintértelepre, azért fizetni kell? És ha igen, akkor arról kapok számlát?”
 • 2. Egyolvasó 2011. január 19. 14:49
  „Ha már ilyen szépen felújították akkor mostmár elkezdhetnék begyüjteni makón a sok kóbor kutyát, vagy addig nem tesznek ellenük semmit ameddig valami tragédia be nem következik?”
 • 1. Tony_Soprano 2011. január 19. 13:26
  „Az utat mellékesen az autópálya építőkkel kéne rendbe hozatni, mivel ők csináltak méteres kátyukat. Ez egyik tudós eszébe se jutott véletlen. Nándinak viszont a Renault Clióját azonnal ki kell cserélni mert nem arra az útra való és elmúlt 3 éves.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Árokba borult Fiat - két férfi az áldozat

Egy Fiat borult az árokba a Makót Vásárhellyel összekötő úton Földeák és Szikáncs között. A balesetben ketten meghaltak. Tovább olvasom