Gyűjtse össze az érdekes cikekket a címek mellett lévő később elolvasom ikonokkal!

Szeged - delmagyar.hu

2015. 04. 01. szerda - Hugó

Még több

Itt vagyok: Nyitólap > Makó hírek > Megvan a makói Guinness-rekord

Megvan a makói Guinness-rekord

A vasárnap estig tartó hagymafesztivál tegnapi megnyitóján bejelentették: bejegyezték az első makói Guinness-rekordot, a 255 méter hosszú fokhagymafüzért.

Munkatársunktól - 2009.09.12. 08:52
Megosztás: Facebook Twitter E-mail
Tegnap délelőtt a zászlófelvonás még szép időben zajlott Makón, de a 19. hagymafesztivál megnyitójára már eleredt az eső. Az érdeklődők fák és ereszek alá húzódva hallgatták a színpadon állókat.

Forgács Barnabás, a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium szakállamtitkára kifejtette: a mezőgazdasági termelők, így a makói hagymatermesztők is egyedül nem versenyképesek, csak szövetkezetbe tömörülve tudják eladni áruikat.

Buzás Péter polgármester bejelentette, hogy most jegyezték be a város első Guinness-rekordját, s erről meg is érkezett a hivatalos dokumentum. Öt makói asszony még 2006. szeptember 6-ától 8-áig 255 méter hosszú fokhagymafüzért kötött.

Ami szem-szájnak ingere. Fotók: Frank Yvette
Ami szem-szájnak ingere.
Fotók: Frank Yvette

A Maros-partiak fonata jóval meghaladta a korábbi rekorder, a svéd Borgholm városának mindössze 124,2 méteres füzérét. Három évvel ezelőtt Makón az asszonyok 5610 fej fokhagymát használtak fel. A füzért előbb a fesztivál területén állították ki, majd átszállították az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkba, ahol a mai napig is látható.

Mindenki megtalálta a maga örömét a makói hagymafesztiválon. Fotók: frank Yvette

Az éves Guinness-rekordok könyvébe nem került be a makói fonat, ugyanis évente 30 ezer rekord születik, s ebből csak 3000 fér be a kötetbe. Ennek ellenére a makóiak számára ez nagy elismerés, mert hivatalos rekordjuk még nem volt.
Megosztás: Facebook Twitter E-mail

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!


Moderálásra küldöm 5. proli 2009.09.12. 19:01

Gratulálok a rekordhoz!

Szebb Jövőt!

Moderálásra küldöm 4. Szebbjövőt! 2009.09.12. 18:00

Adjon az Isten!
Szebb Jövőt!

Moderálásra küldöm 3. napiszar 2009.09.12. 14:18

asdiob kell a Bódi Guszti szerinted Beethoven für elise-re hány potenciális szavazó menne ki,nem értesz a politikához!:)

Moderálásra küldöm 2. KamuNeni 2009.09.12. 13:23

Te egy kicsit hulye vagy ASDIOB. Miert nem lehet orulni is valaminek ami sikerelmeny?
A Guinness record az igenis szep eredmeny akarki szamara. Azt jelenti, csak hogy tudd, hogy valaki elso helyezest ert el valamiben. Te ertel mar el elso helyezest valamiben vagy pedig a keseruseg beszel beloled?

Moderálásra küldöm 1. asdiob 2009.09.12. 11:36

Politikai reklám az egész. A hagymatermelők semmilyen gazdasági hasznot nem tudnak elkönyvelni maguknak a rendezvény kapcsán. Megy az etnikum megvásárlása közpénzen: minek kell sokadszorra is a Nagyecsedi cigányokat ide hívni zenélni??? Úgy néz a feszivál olyankor, mint november végén a határ, amikor a varjak ellepik. Fekete minden. Erre tolom az adót ész nélkül az Önkormányzatnak???
Át is fogom helyezni a vállalkozásom székhelyét egy kis faluba... Vagy Feri tanácsára külföldre viszem. Ha Libajnainak ment, akkor talán én is fent tudok tartani egy off-shore céget, nem? Ha őt sem ítélték el, akkor elvileg engem sem, ugye? Vagy esetleg rá nem a magyar törvények vonatkoznak? Vagy akkor másképpen olvassák és értelmezik?

Lényeg a lényeg, hogy a szoci városvezetés befejzhetné már a felesleges pénzkidobásokat és az adóforintjainkat hosszabb távú és racionálisabb cél elérése érdekében "fektetnék" be. Érdemes volt tegnap az államititkár "beszédét" meghallgatni a piacok… Tovább olvasom »Töltés, kérem várjon!
ˆaz oldal tetejéreˆ

hirdetés

HIRDETÉS

Cikkajánló

bezár
asdasd
Kérem várjon, jelentkezését rögzítjük...