Délmagyar logó

2017. 08. 20. vasárnap - István 19°C | 34°C Még több cikk.

Megyei fuvolaverseny a Magán Zeneiskolában

Makó - Idén ünnepli fennállásának 20. évfordulóját a makói Magán Zeneiskola. Ennek apropójaként megyei fuvolaversenyt rendeztek kedden. A növendékek hat kategóriában mérettették meg magukat neves fuvolaművészek előtt.
A 20 éves jubileumi programsorozat részeként rendeztek megyei fuvolaversenyt a makói Magán Zeneiskola. Nem először éltek a szervezés lehetőségével a makóiak, hiszen három évvel ezelőtt szintén ebben az intézményben tartották meg a jeles eseményt, s már az is biztos, hogy három év múlva szintén itt rendezik meg. Ezúttal is Csongrád megye minden területéről érkeztek versenyzők, többek közt Szegedről, Mórahalomról, Hódmezővásárhelyről, és a helyi iskolákból is szép számmal indítottak versenyzőket.

Hat kategóriában mutatták meg tehetségüket a fiatal zenészek, akiket neves tagokból álló művészek értékeltek. A verseny zsűrije Oross Veronika, a Zeneakadémia adjunktusa, Varga Laura, szegedi fuvolaművész, valamint Dr. Becsky Gáborné, a debreceni egyetem tanára volt.

A makói versenyzők szép eredményeket produkáltak. Szabó Hanna és Csonka Fanni első, Csapó Boglárka, valamint Szabó Sára második, míg Erdei Renáta és Inokai Zsófia harmadik díjban részesültek.A lányok felkészítéséről Csikotáné Erdei Eleonóra gondoskodott, aki kiemelkedő pedagógiai felkészítő munkájáért különdíjat kapott. Horváth Andrea szintén különdíjban részesült kiemelkedő korrepetitori tevékenységéért.

- A most megrendezett fuvolaverseny a jubileumi programsorozat része volt, de további produkciókkal is készülnek a Magán Zeneiskola tanárai. Áprilisban egy nagyszabású tanári hangversenynek lehetnek részesei a makóiak – mondta Dr. Csikota József, a Zeneiskola igazgatója.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

700 millióból épül az M43-as nagy felüljárója

Szinte teljesen elkészültek a földmunkákkal az M43-as autópálya nyomvonalán. Tovább olvasom