Délmagyar logó

2018. 03. 24. szombat - Gábor, Karina -4°C | 7°C Még több cikk.

Mennie kell a felmentett igazgatónak

Makó - Mennie kell a Hagymaház munkavégzés alól felmentett igazgatójának – mondja Farkas Éva Erzsébet makói polgármester, aki lapunknak reagált az elmúlt napok eseményeire.
Miután 400 főt elért a Facebook-csoport, és aláírásgyűjtés is indult Gajda Ferenc, az újévi koncert botránya miatt felmentett Hagymaház-igazgató érdekében, most nyílt levelet intézett lapunk közreműködésével a városvezetéshez a Makón köztiszteletben álló órásmester, Báron Sándor. A levélben felidézi, hogy Gajda volt az, aki a helybeli zenekaroknak már a 80-as években segített koncertek, stúdiófelvételi lehetőségek szervezésében, s azt is, neki köszönhető, hogy az egykori ifjúsági klubban még holland, belga és svájci zenekarok is felléptek. Megemlíti azt is: egy ízben, amikor őt szkinhedek támadták meg, Gajda épp arra járt, és az ő határozott fellépésének volt köszönhető, hogy végül nem érte komolyabb atrocitás. „Mindig azt tette, amit szeretett és tudott: zenélni és szervezni. Amennyiben lehetséges, kérem visszahelyezni Gajda Ferencet hagymaházi állásába" – így zárul a személyes hangvételű nyílt levél.

„Nem vonom és döntésemmel sem vontam kétségbe Gajda Ferenc szakmai tudását, vagy emberi értékeit. Ha nem lennék meggyőződve szakmai kompetenciájáról vagy a közösség iránti elkötelezettségéről, nem terjesztettem volna kinevezését a képviselő-testület elé" – áll Farkas Éva Erzsébet válaszlevelében, amelyet a nyílt levélre, illetve a Gajda Ferenc érdekében indult civil kezdeményezésekre reagálva küldött lapunknak. „Azt azonban senki sem vitathatja, hogy vezetőként súlyos hibát követett el: még napokkal az esemény előtt is egy olyan fellépővel reklámozta az újévi koncertet, akivel nem kötött szerződést, és aki nem is vállalta a fellépést, valamint a kialakult helyzetről nem adott teljes körű tájékoztatást. Mindez a sajtónak köszönhetően bejárta az országot, így Gajda Ferenc tevékenységével nem csupán megtévesztette a makói polgárokat – ami önmagában is alkalmassági kérdés –, de hozzájárult az általa vezetett intézmény és Makó város jó hírnevének csorbításához. Ez egy intézményvezetőtől elfogadhatatlan, ezért mentettem fel a munkavégzés alól és ezért kezdeményezem visszahívását" – írja a polgármester.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Álmok helyett szőnyeget szőnek Csanádalbertin

Kapósak a Csanádalbertin készített szőnyegek – közmunkások szövik a mutatós darabokat. Tovább olvasom