Délmagyar logó

2017. 09. 24. vasárnap - Gellért, Mercédesz 12°C | 17°C Még több cikk.

Mese és városismeret: nyári táborok Makón

Makó - Habár hamarosan vége a nyárnak, Makón még mindig akad táborozási lehetőség. Jövő hétvégén a Hagymától a Hagymatikumig táborban szórakozhat az ifjúság, emellett művésztelepen, mese- és kalóztáborban vehettek részt a makói gyerekek.
Művész-, kalóz- és mesetábor – volt miből válogatni a nyár folyamán azoknak a családoknak, akik nem tudták hol elhelyezni gyermekeiket. Június második felében a már hagyományosnak számító Makó és Térsége Ifjúsági Művésztelepen alkothattak a művészetkedvelő gyerekek. A telep főszervezője Karsai Ildikó, grafikusművész elmondta, a tábor meghívásos, azaz a diákokat szaktanárok javaslata alapján választották ki. Évente körül belül 40-50 általános és középiskolás alkot a műhelyeknek helyet biztosító Bartók iskolában délelőttönként. Az idén tizenkettedik alkalommal megrendezett művésztelep megadott téma köré épült, most az Építészek világnapja kapcsán a házra esett a választás. A diákok festettek, rézműves és grafikus munkákban alkottak, majd a művekből kiállítást rendeztek a Városház Galériában.

Minden napra egy mese tábor - a gyerekek egyik kedvence volt.
Minden napra egy mese tábor - a gyerekek egyik kedvence volt.

Ötféle tábort szervezett a nyári szünidőre a Kölyökkuckó Alapítvány. Volt kézműves, tudós, kalóz, minden napra egy mese, valamint a nagy népszerűségnek örvendő Geronimo Stilton tábor. Az alapítvány családias környezetben várta a három és tizenkét év közötti gyerekeket a reggeltől délutánig tartó foglalkozásokra. A táborokban napi háromszori étkezést biztosítottak, csak ezt és az eszközöket kellett kifizetni a szülőknek. – Egy-egy táborban 5-11 fő vett részt, a mostanin hatan vannak, és gyakorlott pedagógus foglalkozik a gyerekekkel. A táborok célja, az óvodára, iskolára felkészítés, készségfejlesztés, mindezt jó hangulatban – fogalmazott Kádárné Varga Szabina, szervező. A Minden napra egy mese táborban a gyerekek megismerkedtek a magyar népmesék világával, és ehhez kapcsolódóan festettek, játszottak. A Kalóz táborban kincset kerestek, a Kézművesben pedig még a korongozógépet is kipróbálhatták.
A táboroknak még nincs vége, a nyár utolsó hétvégéjén a Diákönkormányzat szervezésében városismereti tábor kerül megrendezésre a Maros-parti Szúnyog táborban. A háromnapos programra a 12-18 éveseket várják. Lesz Ki mit tud?, kalandpart, bográcsozás, na és persze az efféle táborok elmaradhatatlan programja, a szalonnasütés. Vasárnap a fürdőé lesz a főszerep, ugyanis a diákok a tábor zárásaként ott töltenek majd el egy teljes napot. A Hagymától a Hagymatikumig tábor célja városunk megismerésén túl a fiatalok egymás közti ismerkedése. A táborba 20-25 főt várnak, akik részvételi díj ellenében tudnak jelentkezni az Ifjúsági Klubban.

Olvasóink írták

  • 1. feci37 2012. augusztus 31. 09:34
    „Mi a minden napra egy mese táborban vettünk részt. Nagyon köszönjük. Remek programok voltak a gyerekeknek. Nem utolsó sorban köszönjük Ildikó türelmét, nagyon élvezték, és szerettek járni a gyerekek!!! Tényleg családias a környezet, egész éveben remek programokat szerveznek! Köszönjük szépen.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Új vezetők nélkül a makói és szentesi kórház

Ahogyan júliusban a főigazgatói, most a gazdasági igazgatói pályázatot is érvénytelennek nyilvánították a makói és a szentesi kórházban. Tovább olvasom