Délmagyar logó

2017. 03. 26. vasárnap - Emánuel 4°C | 11°C Még több cikk.

Mező Misivel énekelt az Amúgy! N.I.N.C.S.

Egy éve alakultak, de csak pár hónapja foglalkoznak komolyabban zenéléssel. A blues-t, funkyt játszó makói banda most induló karrierjének semmi sem szabhat gátat. Ők az Amúgy! N.I.N.C.S.
Két hónapja állt össze újból Makó legújabb együttese, az Amúgy! N.IN.C.S. A fiatalokból álló pörgős együttes a blues és a funky stílusában képviselteti magát. Figyelemfelkeltő bandanevüknek története van: az amúgy szóval sokszor találkoztak a kommunikációban, közkedveltnek találták nyelvünkben. Alakulásuk elején többen tették fel a kérdést, hogy mi az együttes neve, de mivel nem volt, egyszerűen csak azt felelték: Amúgy nincs.

Kell egy banda! A szerző
Kell egy banda!
Vizi Gábor felvétele

Az öt főből álló csapat már két önálló számmal is büszkélkedhet: Hol a pöttyös? (https://www.youtube.com/watch?v=snL8jeMrEPc) és Knock, knock (https://www.youtube.com/watch?v=JsU0YXlt0jU) címmel. A dalszerzés a fiúk feladata, míg a szövegírás az énekesé, a banda egyetlen lány tagjáé. Nagy Tímea egy felhívás és egy próbaéneklés útján került a zenekarba. Mint mondja, csak hobbiszinten foglalkozik az énekléssel, pedig hangja alapján képzettnek gondolhatnánk. Az, hogy ő szerzi a szövegeket, nem véletlen, szintén hobbiként verseket ír. A banda többi tagja: Kis Tibor – dob, Kaposvári József– basszusgitár, Oros Gergő – ritmusgitár, László György – szólógitár, mind-mind régóta foglalkoznak zenéléssel, sokuknál ez még általános iskolai gyökerekre vezethetők vissza.

- Nem kocsmazenekar akarunk lenni, stúdióba vonulnánk tevékenykedni – mondják határozottan. Ennek érdekében komoly munka folyik a próbateremben. Hetente egyszer zenélnek együtt, számokat szereznek, sőt már első klipjük is készülőben van. Az Amúgy! N.IN.C.S. eddig egy fellépésen van túl; a nemrégiben megszervezett magyarcsanádi Ki mit tud? vendégei voltak. Ott azonban nem egyedül léptek színpadra.

Az eseményen részt vett a Magna cum Laude frontembere, Mező Misi is, aki néhány szám erejéig beállt a bandába. A zenész jó kapcsolatot ápol a cipész hírében álló Kaposvári Józsival. Ez az ismeretség bizonyára meghatározó lehet a jövőt illetően. – Misi szerint van jövőnk, igaz még sokat kell fejlődnünk – idézi fel Józsi a beszélgetést. Egyelőre nagy erővel vetik bele magukat a munkába, és várják a felkéréseket, mindenekelőtt azonban menedzsert keresnek.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Napelemek az iskolára

Három nyertes pályázatát ünnepelte pénteken a makói Szent István Egyházi Általános Iskola. Tovább olvasom