Délmagyar logó

2017. 12. 12. kedd - Gabriella 7°C | 16°C Még több cikk.

Meztelenül táncoló fürdőigazgató

Makó - Akár meztelenül is táncolhatna a fürdővezető: ha rossz az idő, nem jönnek a vendégek.
A győri fürdő idén nyáron 83 millió forinttal, a gyulai pedig 165 millióval kevesebb bevételt ért el, a tavalyi év hasonló időszakához képest – mondta a makói ellenzéki képviselőknek Kovacsics Imre, a városi fürdőt is menedzselő SPA Hungary Holding igazgatója. A testületi ülésen arról faggatták, miért kell a 62 millió forint mellé még 20 milliót adni az idei évi működtetésre. Továbbá: miért nem lehet habpartit rendezni? És mi a helyzet az épülő fürdővel?

Délmagyarország / Délvilág hírek Keresse a témát a szerdai Délmagyarországban és Délvilágban! Fizessen elő a napilapra!

Olvasóink írták

 • 13. vidake 2010. december 30. 14:35
  „Nem veszitek észre,ez a fürdő egy nagy mutyi ahol számolatlanul szórják mindenféle jogcímen a pénzünket.A képviselőtestület balról és a pm.a hozzá nem értés klasszikus példaja.Arra jók,hogy a tiszteletdijjukat bezsebeljék.Mondjatok már egy tökéletes munkát az utóbbi 16 évben.Minőségileg silányak és a funkcióról még nem beszéltem.Mind öncélú exibicionista nagyzási hóbortot tükröző cumi,amit a proletárok bevettek.”
 • 12. nagyi8 2010. december 26. 10:26
  „11. rain4945 2010.12.26. 09:08
  Ez csak idő kérdése, majd a szegedi fürdőről is írni fognak!
  Egyébként írásának a tartalma kíséretiesen hasonlít a makói gaztettre az épülő luxus fürdővel. A különbség az, hogy a makóiak - a sokkal szegényebb lakosság, mint a szegedi - nagyobb terhet viselnek a veszteséges makói fürdővel, mint a szegediek.
  .”
 • 11. rain4945 2010. december 26. 09:08
  „Érdekelne, vajon a szegedi Aquapolisról mikor jelenik meg a hasonló DM-es írás, netán ez a cikk már annak az előkészítése a megrendelő igényei szerint? A szegedi látványberuházás kong az ürességtől, még ingyenesen sem veszik igénybe a szegediek. Botkáék eszement beruházása egy gazdaságosan működő fürdőt szüntetett meg, a későbbiekben minden évben több száz milliós támogatás fog szükségessé válni. Mi ez, ha nem hűtlen kezelés? A beruházás előkészítésekor ezt is megtérülő befektetésként mutatták be, ezért szavazta meg az előző közgyűlés. Most pedig minden hasonló esetben azzal érvel Botka, hogy a Fidesz is megszavazta a nagyprojekteket, csak azt felejti el közölni, hogy az előterjesztéseknek a valós adatokhoz semmi közük nem volt. A Botka-Nagy-Szentgyörgyi trió áldásos tevékenységét 30 évig fogja Szeged nyögni!”
 • 10. Mc_Mi 2010. december 23. 09:56
  „Nagyikám!
  Igen unalmas vagy. Te csak ugyanazt ismételgeted, függetlenül attól, hogy mi a téma. Jelen cikk a most működő fürdőről ír. Jelenleg a beruházás nem érintett. Ezzel csak azt éred el, hogy már az első mondatod után tovább lépek a következő hozzászólóra. Nem érdemes ugyanazt újból és újból elolvasni.
  A jelenlegi fürdőről:
  Nem könnyű megfelelő bevételre szert tenni akkor, amikor a lakosságnak nincs pénze belépőre, bérletre. Ehhez a szolgáltatással arányos, a bevételt optimalizáló belépőkre van szükség. A jelenlegi nem az. Észrevehetően csökkent a látogatók száma. Aki eddig kabin-, szekrénybérletes volt, azokat sem sikerült megtartani. Az optimális bevételhez más árpolitika kell.
  A kiadások oldaláról is volna mit kozmetikázni. Itt van mindjárt a vezérigazgató és a fürdő vezető dupla fizetése. Be kellene látni, hogy nem hoz annyit a "fürdőkirály", mint amennyit elvisz. Nem látom be, hogy mi nem valósulthatott vollna meg nélküle? A +20 millió egy jelentős része ebből származik. Sebaj, majd mi kifizetjük ezt az úri huncutságot.
  Az alkalmazotti létszám meglehetősen bőre szabott. Ez a másik veszteségforrás. Nem látom be, hogy miéer kell medenceőr a 40 cm mély kismedencéhez? Minek 7-8 fő egy ekkora épülethez üzemeltetni, takarítani? Hol itt, hol ott verődnek össze hárman, négyen beszélgetni. Fölösleges ennyi embert alkalmazni. Persze, hogy veszteséges.
  Azután a vendégelégedettség elérése, a kiszolgálás területén is hiányok vannak.
  Sebaj, majd az adónkból pótoljuk. A baj az, hogy ez mindenkit érint, nemcsak a fürdőbe járókat. Csak azt nem lehet a cikkből megtudni, hogy ez a pótlás milyen forrásból lett biztosítva. A fejlesztés csökkent? Netán a hivatal bérköltségéből? Esetleg a város takarítására szánt pénzbő?”
 • 9. Tony_Soprano 2010. december 23. 09:22
  „nagyi8 2010.12.23. 07:57
  Idézlek (Azt se felejtsük el, hogy szerintem itt az MSZP-Fidesz távolabbi célja - a tönkrement fürdő eladásával - a termálvíz tulajdonjogának átjátszása a nemzetközi imperialisták kezébe. Az energiahordozókat is elveszik tőlünk.) Ezt már egy külföldi újság hónapokkal ezelőtt megírta , nem csak itt Romániában és mindenütt ahol termálvíz van nagytőkések kezébe kerül, ezért adnak csak EU pénzt fürdőre , csatornára , járdára ez nyilt titok:):D”
 • 8. nagyi8 2010. december 23. 07:57
  „A fürdő 2008-ban nyereségesre lett deklarálva az akkori Megvalósíthatósági Tanulmány szerint.
  Azt szavazta meg a makói közgyűlés és indították el a projektet.

  2009-re már nem lehetett tagadni, hogy veszteséges lesz az új fürdő.
  Az újabb Megvalósíthatósági Tanulmány már mást közölt, mint egy évvel hamarabb.
  Ezt zárták el - jogellenesen - a lakosságtól. Nos, a hazug önkormányzat vesztett a Szegedi Bíróságon 2010-ben. A makói hazug baloldal - MSZP (volt MSZMP), volt SZDSZ - csak az érvényes bírósági ítéletre adta ki az iratokat. Mert a hazudás mélyen ül a makói vezetés lelkében, túl mélyen.

  Buzás (MSZP) összefogott a Fidesszel, s a Mágoriné, Dr.Orbán Imre, Nagy-György J. is támogatták 2009.11.04.-én a 3 milliárdos veszteség megszavazását ELŐRE a közgyűlésen, az építési költségen FELÜL (3.5 milliárd). E nélkül nem kapta volna meg az EU támogatást a projekt. Tudni kell még, hogy az egész Fidesz vonal akarja ezt a fürdőt: Dr. Kerényi, Kubatov országos igazgató és maga Orbán Viktor is. A fürdő veszteségeihez számolhatjuk még a deviza veszteséget is. A CHF / HUF deviza veszteség ma kb. 1.4 milliárd! Az évi kamat kb. 300 milliót tesz ki. További veszteséget jelent az építési késedelem, amit. pl. a mostani EU kifizetési késedelem is okoz, de további más késések léphetnek fel az építkezés után. Ha csak az előzőeket összegezzük, akkor az eredeti 3.5 milliárdos fürdő már 10 milliárdos nagyságba kerül a következő években a makói adófizetőknek. Ennek pedig adóemelés lesz a vége, mint tudjuk előre. ,,Köszönet" az MSZP, PSZM(régi SZDSZ, Marosvári, dr. Siket) és a Fidesznek (Mágorinéék).

  Úgy gondolom, a Fidesz országosan számtalan pozitív lépést tett a demokrácia építése érdekében. Köszönet érte. Sajnos Makón nem ez a helyzet. A Mágoriné helyi választásában a fideszesek kétszer, 11-1 és 11-2 arányban elutasították. Orbánák V.-ék ennek ellenére kinevezték. A 2010-es önkormányzati választáson is vesztett a nagyszájú Mágoriné. A fürdőnél hasonló a helyzet. Közel 6´000 lakos aláírta a ,,sokkal olcsóbb fürdő rekonstrukciót". Nem csak az MSZP, a Buzás-félék, PSZM, hanem a Fidesz is sz@k a lakosság véleményére. A vörös-erőszakot felváltotta a narancssárga-erőszak. Ma már oda süllyedt a Makói Fidesz, hogy volt MSZMP-esek ülnek az önkormányzatban is. Szóval ma még a baloldalon és a jobboldalon is volt kommunisták ülnek az önkormányzatban. Csoda, hogy a város nem fejlődik?

  A fenti erőszak árnyékéban szűntek meg Makón és Kistérségben az elmúlt évtizedekben a munkahelyek tízezres nagyságrendben. De ezzel nem foglalkozott a milliárdossá vált vörös báró. A lényeg neki, hogy csak a saját zsebét tömte - még nem tele-. Mert a zsebeket sosem lehet ,,tele tömni", ugye?!

  Azt se felejtsük el, hogy szerintem itt az MSZP-Fidesz távolabbi célja - a tönkrement fürdő eladásával - a termálvíz tulajdonjogának átjátszása a nemzetközi imperialisták kezébe. Az energiahordozókat is elveszik tőlünk.
  .”
 • 7. Penyákdűlő 2010. december 22. 16:30
  „Na neköm ne ízetlenködjön ez a fürdőigazgató. A mútkor a Rozi táncót a sarki kocsmába oszt még a végin pofán is vágták. Hát ha ez elkezd neköm mind a 200 kilójával meztelenül táncóni, akkó ezt is pofánvágnám a trágyás lapáttal. Mongyuk, ha Buzás táncóna vele egy kerengőt meztelenű, azt mán csak mögnézném. Még löhet, hogy adnék is érte pár forintot.”
 • 6. makóigirl 2010. december 22. 15:51
  „szilveszteri habparti
  régen ilyen is volt....meg 50m-es medence:(”
 • 5. deszkás 2010. december 22. 14:29
  „Képviselő hölgyek,urak! Milyen habparti? De kurva jó nekik hogy ilyenre van eszük.”
 • 4. maggyarok 2010. december 22. 13:33
  „Na hol a sok hozzászóló hogy milyen jó nekünk a fürdő:) Már plusz 20 milla veszteség. Áldja meg az Isten Mágorinét hogy még időben le állíttatta ezt a pénznyelő fürdőt.”
 • 3. Tony_Soprano 2010. december 22. 06:13
  „Ha a tisztelt képviselők kiadták volna nekünk gyökérmosónak már rég nyereséges lenne, így csak az enyészeté lesz a fürdő mert se télen se nyáron vendég bizony nem lesz:):D Bár az is lehet hogy egy pár régi komcsi vezetőnek építették az egészet jutalomképpen :)”
 • 2. Takavaka 2010. december 21. 21:32
  „Nem úgy van az! Ha egy fiatal dögös szőke nő lenne az igazgató, akkor lehetne hófúvás is, megnézném én azt a meztelen táncot!”
 • 1. Egyolvasó 2010. december 21. 20:37
  „Naaaaaa, akkor csak nem lesz ez a projeckt nyereséges mint ahogy azt a nagyharangok zúgták.
  Egyébként pedig tisztelt képviselők igen is tessék odaadni azt a vacak 20 milliócskát, elvégre jön a szeretet ünnepe, és azt se felejtsük el, hogy a legtöbben az építésre mellett voksoltak.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egy éve várják a 43-as perét Makón

Makó - Már egy éve megfogalmazta keresetlevelét a makói 43-as Egyesület a főútvonal menti házakat a… Tovább olvasom