Délmagyar logó

2018. 02. 19. hétfő - Zsuzsanna -3°C | 5°C Még több cikk.

Mi lesz Makón a csatornadíjjal?

Makó - A város önkormányzata nem fogadja el, hogy az év vége előtt is fizetniük kell az új szennyvízbekötések használatáért a makóiaknak.
– Nem fogadjuk el azt a levelet, amit a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) küldött a makói önkormányzatnak. Ragaszkodunk hozzá, hogy hallgassák meg a mi álláspontunkat is, és adjanak ki hivatalos állásfoglalást – mondta a legutóbbi testületi ülésen Toldi János képviselő (Fidesz) egy kérdésére reagálva Czirbus Gábor alpolgármester (Fidesz).

Az ügy előzménye: a városban a szennyvízberuházás által érintett területen lakóknak a szolgáltató elkezdte küldeni – visszamenőlegesen is – a szennyvízdíjcsekkeket, miközben korábban arról volt szó, hogy ilyet ezekben a városrészekben várhatóan az év végéig nem kapnak.

Az illetékesek ezt a MEKH egy 2013-as állásfoglalására alapozták, amit úgy lehetett érteni, hogy a makói új szennyvízrendszerre is igaz, ami az érintett községekre, nevezetesen, hogy nem lehet alkalmazni a régi makói szennyvízdíjat, új díjmegállapítást kell kérni a hatóságtól.

A problémáról lapunk számolt be először, majd érdeklődésünkre a MEKH sajtóosztály úgy tájékoztatott, „elképzelhető az állásfoglalásnak olyan értelmezése is, mintha a makói bővítményre is vonatkozna, valójában azonban nem", és az Alföldvíz Zrt.

Makón automatikusan alkalmazhatja a régi szennyvízdíjat, hiszen itt nem új rendszer épült, csak a régit bővítették. Lényegében ugyanezt a tájékoztatást adta a hivatal a makói önkormányzatnak is. Czirbus Gábor mindenesetre azt mondta, nem adják fel, harcolnak a makóiak érdekeiért. Ha végül mégsem nekik adnak igazat, az Alföldvíz részletfizetési kedvezményt ad a díjak utólagos rendezésére.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Műemlékből új táncterem

Kívül-belül szemet gyönyörködtető lett az egykori Bajza-iskola 1906-ban épült, Erdei Ferenc téri, helyi műemléki védelem alatt álló épülete. Tovább olvasom