Délmagyar logó

2017. 03. 26. vasárnap - Emánuel 4°C | 11°C Még több cikk.

Mikrotérségi gyereknapot tartottak Pitvaroson

Második alkalommal tartott mikrotérségi gyereknapot a pitvarosi Diákönkormányzat. Az egész napos rendezvényen legkisebbektől a nagyobbakig mindenki megtalálta számításait.
A pitvarosi óvoda udvara gyerekzsivajtól volt hangos, ugyanis gyereknap alkalmából az a mikrotérségi négy falu - Ambrózfalva, Csanádalberti, Nagyér és Pitvaros - gyermekeivel telt meg. – A rendezvény gondolata még tavalyról származik: a diákönkormányzatos fiatalok vetették fel az ötletet, mi lenne, ha a négy falu közösen szervezne gyereknapot – mondta Moravszki Gábor, a Diákönkormányzatot segítő pedagógus. Az elképzelés azért volt helytálló, mert a községek önkormányzatai csak nagyon szerény körülmények között tudták volna megvalósítani a programot. A négy falu összefogásával nem maradt el a siker, hiszen tavaly és idén is mindenütt boldog gyermekarcokat lehetett látni.

Mikrotérségi gyereknapot tartottak Pitvaroson - GALÉRIA

A nap első részében a kicsiké volt a főszerep; őket a Haramia együttes koncertje szórakoztatta, de volt arcfestés, ugrálóvár és játszóház is. Délután az általános iskolások merülhettek el a színesebbnél színesebb programokban. A népi játékokban mindenki kipróbálhatta magát, valamint számukra vetélkedőkkel is szolgáltak. A makói rendőrség „ A jövő ifjú rendőrei" címmel hirdetett versenyt, emellett voltak ügyességi próbatételek is. Idén nagy sikert aratott a Hunnia sarok, ahol a honfoglaláskori szokásokkal; jurtasátorral, íjászkodással ismerkedhettek a gyerekek.

A programokban a sportra is nagy hangsúlyt fektettek. Egész nap tollaslada, csocsó várta a gyerekeket, valamint quad és rallybemutatót is tartottak. A napra rajzversenyt is hirdettek bohóc témában, majd az elkészült műveket az óvoda udvarán állították ki. A község lakói finomsággal is kedveskedtek a gyerekeknek, ugyanis egész nap folyamatosan palacsintát sütöttek. A gyereknapi rendezvényre egyébként nemcsak a kiskorúak látogattak ki, hanem az idősebbek is.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem látni a fától - a kereszteződést

Gazdátlan bokrok, fák zavarják a kilátást több makói kereszteződésben, utcában. Egyik olvasónk lefotózta ő mit lát. Illetve mit nem. Tovább olvasom