Délmagyar logó

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 16°C | 26°C Még több cikk.

Minikönyv Makó szép épületeiről

Makó - Minikönyvet ad ki Makó építészeti értékeiről Karsai Ildikó grafikusművész és a város főépítésze, Novák István. A tenyérben elférő album várhatóan nyáron jelenik meg.
Mindössze 10-szer 8 centiméteres lesz az a könyvritkaság, amelyhez hasonlót Makón még soha nem adtak ki: Karsai Ildikó grafikusművész és Novák István városi főépítész összefogásával lát majd napvilágot a Makó, a Maros-parti Konstantinápoly című kötet. A 128 oldalas kötetből mindössze 5 oldalnyi a szöveg, a többi a város legszebb épületeit mutatja be. Tartozik majd hozzá egy térkép is, amely a megtekinthető épületeket jelöli meg, és természetesen képjegyzéket is mellékelnek. Karsai Ildikó egyébként falinaptárain közel egy évtizede igyekszik megörökíteni Makó épített örökségének színe-javát. A grafikák egy része ismerős lehet a naptárakról, de sok újat is felfedezhet majd az, aki az apró kötetet kézbe veszi.

A grafikusművész lapunknak elmondta: régi, dédelgetett álma volt a könyvkiadás. Ahhoz, hogy egy tenyérnyi kötettel jelentkezzen, egy hasonló, de fotókat tartalmazó tavalyi szarvasi könyvecske adta az ötletet. Egyelőre ezer példányban szeretnék kiadni, ha lehet, makói nyomda közreműködésével. Most a megrendeléseket gyűjtik – akit érdekel, a városháza portáján talál megrendelőt, vagy a városi könyvtár, illetve Karsai Ildikó honlapján jelezheti igényét. Ha sikeres lesz a minikönyv, lesz utánnyomás, akár angolul, németül és románul is. A könyv várhatóan augusztus elején, a főépítészek makói országos konferenciájára jelenik meg.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elítélték az embercsempész makói rendőrt

Első fokon, nem jogerősen 9 havi börtönre ítélte a makói bíróság Sz. Tibort, aki határrendészként csempészett Magyarországra két moldávot Romániából. Tovább olvasom