Délmagyar logó

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 17°C | 26°C Még több cikk.

Minipanziót nyit Makón az önkormányzat

makó - 10 milliós beruházással 16 vendég fogadására alkalmas szálláshellyé alakítják a családok átmeneti otthona tavaly bezárt épületét Makón. A nyitás augusztus közepére várható.
Nem marad sokáig üres a Teleki utcai épület, amelyben tavaly tavaszig a családok átmeneti otthona működött Makón: szálláshellyé alakítja az önkormányzat.

Az épület már nem sokáig lesz üres. A szerző felvétele
Az épület már nem sokáig lesz üres.
A szerző felvétele
Megírtuk: a bántalmazott anyák és gyermekeik számára ideiglenes menedéket jelentő házat azért kényszerült bezárni a város, mert a kihasználtsága 20–40 százalékos volt, és az önkormányzatnak a kevés állami normatíván felül évente 8–10 millió forinttal kellett kiegészítenie a működésre jutó pénzt – mert egy ellenőrzést követően a Magyar Államkincstár úgy foglalt állást: itt csak körzetből érkezőket szabad befogadni.

Az épület egysaroknyira van a fürdőtől, és jó állapotú, csak kisebb felújítást igényel. A feladattal megbízott önkormányzati cég, a Kommunális Nonprofit Kft. vezetője, Nagy Nándor lapunknak elmondta: 4 szobás, 16 férőhelyes szálláshelyet fognak kialakítani. Kisebb lesz egy panziónál, de itt is lesz minden szobában vizesblokk. Az átalakításra, festésre, illetve a szobák berendezésére 10 milliót költenek. A nyitás augusztus közepére várható.

A város ugyanebben az utcában, a szakmunkásképző egykori kollégiumának egyik szárnyában szeretett volna olcsó, 70 férőhelyes diákszállót kialakítani 11 milliós beruházással, de ez egyelőre ötlet maradt. A szakmunkásképző az egyik lehetséges minisztériumi agrárképzési központ, és még mindig nem dőlt el, kell-e az iskola az agrártárcának; ha igen, a kollégiumra is biztosan szüksége lesz.

Olvasóink írták

 • 10. Qllancs 2012. július 10. 20:51
  „T.9.
  Az önkori vendégei pl. símán elszállásolhatja az Úri u. /önkormányzati dolgozó ,adó csop. vezetője / tulajdonában épült --10 milliós EU s visszanem térítendő támogatással épült panziót. Kútvölgyi E . itt léte óta vajon HÁNY vendége volt ??
  Naponta járok arra : a kapu csukva ! redőny lehúzva !”
 • 9. pog 2012. július 08. 10:16
  „Ezzel a húzással az önkormányzat által meghívott,vagy látogatóban lévő személyeket szállásolnak majd el, kizárva a többi adó fizető panzióst...és nem utolsó sorban az adó fizető pénzén épül a panzió...te hát lesz vesztese sajnos így is meg kell küzdeni minden egyes vendégért..most a küzdelem nem egyenlő...
  6-os szerintem régi vágású fazon vagy..nem tudod mi az vállalkozni,...”
 • 8. lajosbácsi 2012. július 08. 09:57
  „velem lesz a baj, már érzem.... nem fér a fejembe:

  10 milliós átalakítással 16 férőhelyes szállás kontra (a cikk szerint) 11 milliós beruházással 70!!!!férőhelyes

  valaki, aki jobban átlátja, mesélje már el, miért éri meg jobban ugyanannyiért kevesebb férőhelyes szállást kialakítani?

  remélem az a makói, aki több mint harminc ingatlannal rendelkezik csak a városban nagylelkűen felajánlott egy épületet azoknak az anyáknak, akiket kihajítottak az anyaotthonból”
 • 7. Kurailaci 2012. július 07. 23:15
  „PapriIkám! Ha ki írod a neved, és nem állnév mögé rejtőzöl,azonnal megírom neked,de személyesen is szívesen válaszolok rá! Ha meg nem érted miért gratuláltam akkor feleslegesen ne szólj bele!”
 • 6. papika56 2012. július 07. 21:09
  „T. 5. Az Abigél panzió teltházzal működik ???”
 • 5. Kurailaci 2012. július 07. 19:21
  „Gratulálok aki kitalálta! BRAVÓ!”
 • 4. aplikation 2012. július 07. 14:00
  „a kezdeményezés üdvözlendő, de kérdem én ha a többi szállás panzió és apartman is kihasználatlan akkor lesz egyel több ????...
  először is a fürdő vendégszám növelésen kellene gondolkozni nem sorolom a miérteket hogy főszezonban miért van ilyen kevés vendég
  gyönyörű a fürdő de a pihenni vágyok hangulatra vágynak ami itt nem fellelhető morózus személyzet a templom csak nézni és nem szórakozni van program és zene hiány drága árak ...”
 • 3. Qllancs 2012. július 06. 09:50
  „Ehhez a munkálatokhoz --ugye makói vállalkozót bíznak meg és nem egy vidékit ??? mert az itt élőket kéne támogatni !
  Nagyo -nagy igény lehet a panziókra ! ?????
  Mert ha olyan jóóóó biznisz lenne : MIÉRT árulnak a városban 4 db --régóta működőket ???”
 • 2. Racoon 2012. július 06. 09:24
  „Meg lesz a régi elvtársaknak ingyen szállás.”
 • 1. pog 2012. július 06. 08:31
  „A makói adó fizetők újabb önkormányzat baklövését fizetheti..,de legalább sógor ,koma jó barátnak lesz munkahelye...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

15 éves fiú fújt horogkeresztet a makói Petőfi szoborra

A helybeli fiatal és két társa először egy füves cigit szívó pálcikaembert festettek a Petőfi tér járdájára, majd összefirkáltak egy padot is. Tovább olvasom