Délmagyar logó

2017. 05. 24. szerda - Eszter, Eliza 13°C | 24°C Még több cikk.

Most nem gyulladt ki a purhab a pitvarosi plébánián

Pitvaros - Félve fogott hozzá, de ezúttal baj nélkül megúszta a munkát a pitvarosi plébános, aki végül mégis purhabból készítette el a Szent Sír hátterét. Egy hónapja emiatt gyulladt ki az iroda - mostanra a tűz minden nyomát eltüntették.
– Volt bennem némi félsz, amikor hozzáláttam a munkához. Most a szabadban dolgoztam, már nincs olyan hideg, mint január 21-én volt. Szerencsére nem volt semmi gond – mutatta a már templomban lévő Szent Sírt Kasuba Róbert pitvarosi plébános.

Egy hónapja Robi atya a plébániai irodában fogott a háttér elkészítéséhez, a történtekről mi is beszámoltunk. A purhab hajtógáza valamitől belobbant. A helyiségben látni sem lehetett a füsttől. Robi atya lélekjelenlétének köszönhetően nem történt nagyobb baj. Mire a tűzoltók kiértek, a templom poroltójával eloltotta a tüzet. Enyhe füstmérgezéssel úszta meg az esetet.
 
Olyan, mintha igazi kő lenne - mutatta Robi atya. Fotó: Kovács Erika
Olyan, mintha igazi kő lenne – mutatta Robi atya. Fotó: Kovács Erika

– Minden fekete volt a tűz után. Az önkormányzat és a hívek segítségével azonban lemostuk a falakat, a bútorokat és a tárgyakat – mondta Kasuba Róbert. – Idén esedékes volt a festés, amit most a tűz miatt előbbre hoztunk néhány hónappal. A plébániai irodát, a hálószobát, a konyhát és a fürdőszobát kellett újrafesteni. Az irodában a megégett linóleum helyére parketta került. Új szőnyeg is van. A régit sem dobjuk ki, az épen maradt részéből lábtörlők lesznek – sorolta az atya, aki már elkészítette a Szent Sír hátterét is. A tűz utáni napon még azt mondta, másképp oldja meg a feladatot, nem purhabbal, de annál jobb anyagot nem talált.

Kasuba Róbert azt mondta, a tűz és a füst egyvalamire jó volt: megmutatta a közösség erejét. Sokan segítettek a kár helyreállításában, amit ezúton is köszön. – Ismerősök és ismeretlenek is érdeklődtek a hogylétem felől, olyanok is, akikkel már régóta nem beszélgettünk. Sokan felhívtak, üzenetet írtak, akikről nem is gondoltam, hogy emlékeznek rám. Ennél a tűznél nagyobb baj soha ne történjen!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Népszerű lett a földeáki kocsmakönyvtár

Népszerű lett a földeáki kocsmakönyvtár
A nyugdíjas vasúti forgalmista, Papp Imre törzsvendég a kocsmakönyvtárban: egy éve, amikor a… Tovább olvasom