Délmagyar logó

2017. 09. 22. péntek - Móric 11°C | 17°C Még több cikk.

Mucsi Mihály belefáradt a hosszú pereskedésbe

Makó - Hárommillió forint kártérítést kér a makói kórháztól a vásárhelyi Mucsi Mihály, aki úgy gondolja, orvosi műhibát vétettek az egészségügyi intézményben, ahol majdnem belehalt egy rutinműtétbe. Az 58 éves férfi büntetőfeljelentést tett, s kártérítési pert indított, mára azonban belefáradt az ügybe.
Százszázalékos rokkanttá nyilvánították a napokban a vásárhelyi Mucsi Mihályt (58), aki két éve majdnem belehalt egy rutinműtétbe. A férfi tavalyelőtt azért feküdt be a makói kórházba, hogy megműtsék súlyos éjszakai alvászavarokat okozó orrsövényferdülését. A beavatkozás közben hátracsúszott a nyelve, s csak gégemetszéssel tudták megakadályozni, hogy nehogy megfulladjon.

– Életveszélyt okozó testi sértés miatt tettem feljelentést a kórház ellen a rendőrségen, s kártérítési pert is indítottam: 3 millió forintot igényeltem. Az Egészségbiztosítási Felügyelettől pedig azt kértem, vizsgálják ki, történt-e orvosi műhiba. Azóta megbántam, hogy elindítottam az eljárásokat, csak az időmet és a pénzemet pazaroltam – mondta Mucsi Mihály.

Az 58 éves Mucsi Mihály az aktatáskányi irattal. Nem jutott előrébb. Fotó: Tésik Attila
Az 58 éves Mucsi Mihály az aktatáskányi irattal. Nem jutott előrébb. Fotó: Tésik Attila

Ügyében mára aktatáskányi hivatalos irat született, de az általa kívánt eredményt nem érte el. Az Egészségbiztosítási Felügyelet nemrégiben írásban közölte vele, hogy a vizsgálódását a kártérítési per befejezéséig szünetelteti. A makói bíróság tavaly májusban pedig az ügy tárgyalását felfüggesztette, míg a rendőrségi vizsgálat le nem zárul. A rendőrség azóta bűncselekmény hiányában megszüntette az eljárást.

Mucsi Mihály feladta. A borotválkozás is keservesen megy. Fotó: Tésik Attila
Mucsi Mihály feladta. A borotválkozás is keservesen megy.
Fotó: Tésik Attila

– Eddig 300 ezer forintot költöttem ügyvédre és szakértőkre, de már bánom, hogy egyáltalán belekezdtem. Érthetetlen, hogy még nem ért véget az eljárás, s nem született az ügyben ítélet. A kórház annak idején ugyanis elismerte, hogy hibázott, majd csak azért visszakozott, mert a biztosító elutasította a kártérítési igényemet – mondta Mucsi Mihály. A férfi panaszolta: a gégemetszés után olyan duzzanat maradt a torkán, amely ha véletlenül elmozdul, hányingert és rosszullétet okoz. Ezért a borotválkozás is gondot jelent neki.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bezúzott keresztekből is készül a sétány Palotán

Csanádpalota - Augusztus 1-jén megszüntetik a csanádpalotai római katolikus temetőt, helyén 30 millióért kegyeleti parkot alakítanak ki. Tovább olvasom