Délmagyar logó

2017. 03. 26. vasárnap - Emánuel 5°C | 10°C Még több cikk.

Múlt és jelen a Munkáspárt makói ünnepi megemlékezésén

Makó – A Magyar Munkáspárt kezdte a március 15-i ünnepi megemlékezést Makón is. A péntek délelőtti ünnepségen múlt és jelen viszontagságairól esett szó.
Péntek délelőtt elkezdődtek a március 15-i megemlékezések Makón. Elsőként a Munkáspárt tartott koszorúzással egybekötött ünnepségen a Széchenyi téri Kossuth-szobornál. Az eseményen jelen volt Thürmer Gyula, a párt elnöke. Beszédében kitért a múlt nagy megpróbáltatásaira; a ’48-as forradalom és szabadságharcra, a rendszerváltásra, valamint a jelen problémáira. Bemutatta a párt országgyűlési-képviselő jelöltjét, Surányi Vivient, aki fiatal, főállású anyaként tevékenykedne a közjó javára. A párt nevében munkát és megélhetést ígért. Az ünnepség koszorúzással és a Szózat eléneklésével fejeződött be.

Fotó: Németh Marietta
Fotó: Németh Marietta

Mindent Makóról
A delmagyar.hu hivatalos makói Facebook-oldala, nem csak makóiaknak.
A megemlékezések sorozata péntek délután folytatódik a Hagymaházban. Délután Buzás Péter, polgármester osztotta ki a már hagyományos Térségi vers- és prózamondó verseny díjait. Az ünnepségen egy japán kórus és a Makói Általános Iskola Kamarakórusa színesíti a programot. 17 órakor a Petőfi-parkban mondott ünnepi beszédet Lázár János, országgyűlési képviselőjelölt, míg 18 órától a Kossuth-szobornál tartott gyertyagyújtással egybekötött megemlékezést a Városi Vegyeskar.

Az ünnepi megemlékezés szombaton folytatódik tovább. 11 órától a városi ünnepséget rendezik meg. A Kossuth-szobornál Buzás Péter polgármester mond köszöntőt, ünnepi szónoklatot a Návay Lajos Szakképző Iskola diákja, Takács Viktória tart, ezt követően a Maros Táncegyüttes lép fel. A program koszorúzással zárul.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Milliók a sportnak

A makói önkormányzat idén összesen 11 millió forinttal támogat 12 helyi sportegyesületet. Tovább olvasom