Délmagyar logó

2017. 05. 26. péntek - Fülöp, Evelin 12°C | 22°C Még több cikk.

Nacsa Antal az ország legjobb villanyszerelője

Makó - Az ország legjobb villanyszerelője egy makói szakember, Nacsa Antal, aki a félmillió forintos fődíjból Erdélybe vinné kirándulni a családját.
Ezer jelentkező közül bizonyult a legjobbnak egész évi pályamunkái alapján egy villamosipari cég, a szentesi Legrand Zrt. országos versenyén a makói Nacsa Antal – elnyerve ezzel a félmillió forintos fődíjat.

Az ország legjobb villanyszerelője egyébként nem műszaki pályára készült: egyike volt azoknak, akikkel a makói Bartók-iskolában a zenei oktatás indult 1958-ban. Hegedűn játszott – nem is rosszul, mert már általános iskolás korában bekerült a Démász szimfonikus zenekarába. Ott ajánlották figyelmébe, hogy az áramszolgáltató vállalat ipari tanulókat is képez, neki pedig megtetszett a lehetőség. Ám nem maradt a cégnél, mindjárt a végzettség megszerzése után, 1969 őszén az akkori Zöldért-telepre szerződött Makón. Ott többször az év dolgozója lett, aztán harminc év után úgy döntött, vállalkozó lesz.

Nacsa Antal munkája egyben a hobbija is. A szerző felvétele
Nacsa Antal munkája egyben a hobbija is.
A szerző felvétele

Mi a szép a villanyszerelésben az év villanyszerelője szerint? Nacsa Antal nagyon izgalmasnak tartja egy-egy ház, épületegyüttes automatizált rendszerének megalkotását, például a fénytechnika igényes, küllemre is mutatós telepítését. Ami pedig a versenyt illeti: tavaly negyedévenként kellett elküldenie egy-egy nívós, bonyolult szerelési munka dokumentációját, és miután ezekért közben is kapott jutalmakat, a végén a fődíj is az övé lett. Hogy megérdemelte, ahhoz kétség nem férhet – szakmájáról olyan lelkesen mesélt nekünk, hogy pillanatok alatt kiderült, az egyben a hobbija, az élete is.

Erdélybe mennének

A félmillió forintos fődíjat Nacsa Antal utazási utalvány formájában kapta meg. Álma az, hogy az egész családot – feleségét, két fiát és két menyét – Erdélybe vigye kirándulni. Már ki is választotta, hová: a festői Tusnádfürdőre.

Olvasóink írták

 • 5. nyomdasz63 2010. február 03. 17:45
  „3. barkzso 2010.02.03. 11:12 .....Nem dolgozik,fényképezkedik !”
 • 4. dbzs 2010. február 03. 11:16
  „Gratulálunk Tóni bácsi, és jó utat!
  Nálunk is ő csinálta a villanyszerelést, profi!”
 • 3. barkzso 2010. február 03. 11:12
  „Azért dolgozik szigeteletlen szerszámmal? :) Azért gratula neki :)”
 • 2. dömdödöm 2010. február 03. 10:52
  „gratulálunk a bácsinak, nagyon ügyes!”
 • 1. favágó 2010. február 03. 10:48
  „Gratulálok! Milyen szép, gazdag ország lenne a mienk, ha nem volnának vérszívók és mindenki azt csinálná /itt a jó példa/ amihez ért is!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Javaslat a makói költségvetésre

Ha elfogadják a javaslatot, az önkormányzat 15 milliárd 226 milliós bevétellel, 15 milliárd 633 milliós kiadással és 407 milliós forráshiánnyal tervezheti az idei évet. Tovább olvasom