Délmagyar logó

2018. 04. 21. szombat - Konrád 8°C | 23°C Még több cikk.

Nagylaknál várni kell, Röszkén nem lesz kényszerpihenő

Ma és holnap ismét jelentős, akár egy-másfél órás torlódásra is fel kell készülniük azoknak, akik Nagylaknál szeretnék elhagyni Magyarországot. Röszkén ezzel szemben – az új horgosi átkelő megnyitása miatt – nem várható érdemi kényszerpihenő, pedig ott még nagyobb lesz a forgalom.
Fotó: Schmidt Andrea
Míg egy átlagos nyári hétköznapon öt-hat ezer ember lépi át kifelé a határt Nagylaknál, a hét végén ennek a forgalomnak legalább a duplája várható – mondta el lapunknak a nagylaki határőr-parancsnokság egyik munkatársa, Vízhányó László zászlós. Emiatt akár egy-másfél órás várakozásra is kényszerülhetnek az utazók. Mint ilyenkor általában, a torlódást most is a nyugat-európai országokból – főként Spanyolországból és Olaszországból – hazafelé tartó, zömében román vendégmunkások okozzák. A nagy forgalom előszele már pénteken is tapasztalható volt.

Vízhányó László azt tanácsolja az érintetteknek, amennyiben tehetik, mindenképpen kerüljék ki Nagylakot. Két útirányt is javasolt Románia felé: Kiszombor, illetve Battonya irányába. Mindkét helyen minimális lesz a kényszerpihenő, ha egyáltalán lesz.

A röszkei határátkelőn még a nagylakinál is komolyabb forgalom várható, torlódás azonban nem valószínű – tudtuk meg Buczkó Andor határrendészeti kiemelt főreferenstől. Ennek oka az, hogy a most megnyitott horgosi állomás áteresztőképessége nagy, minden bizonnyal a várható tizenötezer fős napi forgalom levezetése sem okoz majd gondot. Így Buczkó Andor kerülőutat sem javasolt a Szerbiába indulóknak – igaz, ezt egyébként sem tette volna, hiszen a másik, tiszaszigeti átkelő ugyan működik, de éppen átépítés alatt áll.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Idegenben is buzdítanak a makóiak

A múlt év ősze óta szervezett formában is szurkolnak a Makó FC NB II-es labdarúgócsapatának. A Makói… Tovább olvasom