Délmagyar logó

2018. 04. 27. péntek - Zita 13°C | 21°C Még több cikk.

Nagymamája neveli a félárva Bettit

Klárafalva - Egy éve gázolt halálra egy fiatal családanyát Klárafalván egy fiatal sofőr. A balesetben elhunyt asszony hároméves kislányát, Bettit nagymamája neveli. A negyvenkét méteres féknyomot maga után hagyó sofőrt azóta felmentették.
Hároméves kislányával maradt egyedül tavaly októberben a 40 éves klárafalvi Kócsó András, amikor 22 éves élettársát halálra gázolta egy Makó felől érkező autó sofőrje a 43-as úton. A tragédia napján az édesapa, valamint Betti nagymamája még nem tudta, hogyan mondják el a kislánynak édesanyja halálhírét.

– Halottak napján kimentünk a temetőbe. Előbb megmutattuk neki nagypapája, majd a mellette fekvő anyukája sírját. Azt mondtuk neki, hogy itt vigyáznak egymásra – mesélt a kislány nagymamája, Sörös Józsefné az elmúlt év legnehezebb percéről.

A rendőrség azóta lezárta a halálos baleset ügyét. Megállapították: a nő volt a hibás, mert féktávolságon belül lépett ki a jármű elé, ami negyvenkét méteres féknyomot hagyott maga után, az asszony testét hat méterre repítette.

Bettit nagymamája viszi az óvodába. Fotó: Schmidt Andrea
Bettit nagymamája viszi az óvodába. Fotó: Schmidt Andrea

– A kocsit vezető 22 éves fiatalember azóta sem keresett fel minket, segítséget, támogatást senkitől sem kaptunk. Néhány autó nem sokkal a tragédia után azonban megjelent a faluban: a benne ülők azt mondták, ne nagyon ugráljunk a balesettel kapcsolatban. Mi is úgy gondoltuk: jobb a békesség – beszélt Sörös Józsefné. A nyugdíjas asszony élettársával együtt neveli Bettit, mert a kislány édesapja a munkája miatt csak hétvégén tud több időt tölteni vele. A szörnyű baleseten a férfi a mai napig nem tudott túllépni. Azt mondta, nem lenne képes új asszonyt maga mellé venni.

A klárafalvi óvodában nagymamája társaságában mi is meglátogattuk a kék szemű, szőke kislányt. – A balesettel kapcsolatban csak annyi szokott mondani, hogy anyukáját egy csúnya makói bácsi ütötte el – tudtuk meg Betti nagymamájától. Kérdésünkre, kit szeret legjobban a világon, Betti a mamáját és édesapját nevezte meg. Megmutatta óvodai jelét is, majd gyorsan visszaszaladt a többiekhez: a kislány imád játszani.

Olvasóink írták

38 hozzászólás
12
 • 38. ÉN" 2008. október 16. 16:15
  „Tünemény egy kislány!
  Anyukád vigyáz rád!”
 • 37. cs. h. 2008. október 10. 15:03
  „blackjack
  én ismertem az Édesanyát!
  Igen járt a kocsmába szinte minden nap!sehova nem járt,a barátaival beszélgetett s ha tehette ott buliztak a zenegép mellett.ő nem járt el szegedre v.makóra bulizni mint más
  minden nap itt ment el előttünk!
  Egyszersem volt ittas!!
  pedig a kocsmában megtehette volna
  a rokonokkal beszélgettem a baleset után s alkoholt nem találtak a vérében!
  Kérdem én aki bemegy a kocsmába s táncikál egy kicsit mert jó a társaság az már nem józanéletű feleség???
  hallomásból ne ítélj az éremnek két oldala van s egyes emberek csak a rossz oldalt tudják hangoztatni!”
 • 36. egyszeru polgar 2008. október 09. 22:39
  „Ismet a per ujrafelvetelt javasolnam. Bizonyara lenne ra mod. Kerdezzenek meg egy szakembert.
  Szamomra a baleset korulmenyeinel sokkal fontosabb a dolog emberi oldala. Termeszetesen egy uj vizsgalat es birosagi iteletsegithetne. Mindket fel reszerol lehetett gondatlansag, de....Az egyik fel tul dragan fizetett, mig a masik semmit!”
 • 35. mind1 2008. október 09. 11:32
  „Azért az is érdekes, hogy egy ilyen forgalmas községben mint Klárafalva is nincs egy árva gyalogátkelőhely sem. EZ VAJON KINEK A FELELŐSSÉGE???????

  A bírói ítélethez sajnos nem lehet hozzászólni, ilyen ítélet csak Magyarországon lehetséges.
  Csak reménykedni lehet abban, hogy aki az ügyben érdekelt /helyszínelő rendőr, védő ügyvéd és az ítélet hírdető bíró/ családja is egyszer ilyen szituációba kerül.”
 • 34. vuk1 2008. október 09. 10:39
  „Miröl szol az ujságcik.Meg halt egy Édesanya egy balesetben. Az Apa és a Nagymama neveli a gyermeket,
  és egy kétes értékü biroi itéletröl.
  Kérdéseim:fékut,ellöte,utána,vagyközben volt a gázolás.
  A kocsi ball elején volt az ütközés nyoma.
  Menet irány szerint azAnyukának már az utest közpén kellet tartania az ütközéskor.
  Nem lehetet láni??????
  Ennyi a vélrményem a biroi itéletröl.”
 • 33. blackjack 2008. október 08. 22:58
  „Vki9!
  én ugy hallotam hogy esti mulatozás közepette a család egyik tagja a férj jelen esetben elment haza.eközben a feleség ott maradt bulizni.mikor vége lett a dalárdának és elindult hazafelé akkor történt ez a szomorú eset.
  nekem azt mondták hogy nem egy józan életű feleség volt.”
 • 32. egyszeru polgar 2008. október 08. 21:03
  „Istenem! Adj ennek a nepnek ujra erot, hogy vegre helyre billenjenek a dolgok. Valaminek tortennie kell, ez nem mehet igy tovabb!!!!!”
 • 31. lacipapa68 2008. október 08. 19:57
  „Úgy látom,hogy a legtöbb hozzászóló nem képes elfogadni azt a tényt,hogy Magyarországon nem csak a politikában zajlik a "mutyizás",hanem az igazságszolgáltatásban is.Az egy dolog,hogy sok pénzed van ügyvédre,de rendelkezned kell "haveri" körrel is a megfelelő helyen.”
 • 30. Lemba 2008. október 08. 19:40
  „50 km-es sebesseg hogyan tud produkalni 42 m-es feknyomot?
  Kuljek el a gyilkos szemelyi adatai es majd beszelek a szerb kapcsolataimmal.”
 • 29. csanádi hajnalka 2008. október 08. 19:01
  „én itt lakom de a baleset után az uttesten semmiféle féknyom nem látszott!!!
  az autó pedig itt állt az utcánkban napokig.
  a szélvédő totál ki volt törve a vezető felől!!
  félelmetes és szörnyű volt látni
  ha a megengedett sebességgel halad az autó lehet,hogy kissebb sérüléssel de még élne az anyuka”
 • 28. Vki9 2008. október 08. 17:23
  „25mukika
  Mennyire igazad van ahogy elolvastam jöttem rá ez tényleg igy van!!!
  Nagyon egyet értek veled!!!
  27 blackjack
  Ki volt a kocsmában?Az autós vagy a nő?Ezt most nem értem te tudsz vmi közelebbit?”
 • 27. blackjack 2008. október 08. 16:51
  „amikor történt a tragédia öszinte részvétemet kivántam a családnak.
  de gondoljon bele bárki.ha kilép elébed egy nő éjjel hazafele a kocsmábol és későn veszed észre akkor miért az autós a hibás?
  ebben a hitben nagyon sok autós már börtönben lehetne holott nem ő a hibás.
  a 42m-es féknyomot meg nagyon sokallom.ugy eltudom képzelni hogy a fék hibás volt és kb 2 kerék fogott.”
 • 26. bucika 2 2008. október 08. 15:36
  „Ki volt ennek az állatnak az ügyvédje? Az ördög maga? Biztos nagyon sok pénzbe került,de hát van lóvé ki tudja fizetni. Makón ismerek olyan embert aki 2 embert gázolt halálra és mindig vétlen volt! Késik az isten, de nem felejt! Mindenki elszámoltatik egyszer.”
 • 25. mukika 2008. október 08. 15:36
  „Ugye nem gondolta senki komolyan, hogy egy cigányt el lehet ítélni Magyarországon közúti baleset okozásáért? Másért se nagyon...”
 • 24. a pénz törvénye! 2008. október 08. 15:14
  „Hallomásból és tényleg csak hallomásból tudom!!
  Egy feka volt a tettes, kiszombori család sarja.
  Ha az én feleségemet ütnék el vagy a gyerekeimet,és ilyen szemét módon ítélkezne a ripacs bíró,akkor ez a faszi már rég nem élne!
  De a bíró sem!!!”
 • 23. Áci 2008. október 08. 14:38
  „Nem vagyok közlekedésbiztonsági szakértő. De, ha ez a 42 méteres féktáv igaz és lakott területen (a cikk szerint a 43 úton!) történt a dolog, akkor egyértelműen a sofőr a hibás és ismét bebizonyosul, hogy a magyar igazságszolgáltatás (sok egyéb mellett) nagyon SZ#R. Ha viszont ez egy autóúton történt, akkor a szerencsétlen anyuka figyelmetlensége miatt történhetett a baleset. Ettól függetlenül nem értem a kiérkező "tanácsosztó" autósokat...”
 • 22. egy fiatal 2008. október 08. 14:05
  „Gyönyörű ez a picilány!! Édesanyja benne él tovább...
  Szembesíteni kellene a kislányt a gázolóval (persze nem kellene tudnia a kislánynak, hogy ki az az illető)...”
 • 21. Vki9 2008. október 08. 13:27
  „Tündéri gyönyörü ez a kislány!Jó tegyem fel most naiv leszek és elhiszem hogy az a szegény anyuka élete kockáztatásával lelépett az útra halálra rémitve azt a csóró 22éves sofört aki rendben 50-nel ment ami teljesen kizárt 42méteres féktávolságnál.Két dolog jut eszembe 1.szines a bőre és olyan szar volt az autója hogy nem volt rendben a féke és ezért nem tudott megállni.2.Gazdag szülök gyermeke milliós autóval megy mint egy őrült de akkor neki meg van abs-e a kocsiba mert azokban már van.Bármelyik volt a kettő közül a lelkiismerete annyira nem lehet tiszta ha annyi gerincesség sincs benne hogy nem nagy dologgal de meglátogatná ezt a tündéri gyereket!Nem tudom ha a soförnek lesz családja és ez történik az ő feleségével akkor kit hibáztat???Remélem önmagát!!!”
 • 20. mackó 2008. október 08. 12:45
  „Sajnos le lehet fizetni a bírókat, ami nagy szemétség. Hogy tudnak a bírók is ilyen szemetek lenni. Halálért halál jár.”
 • 19. abc... 2008. október 08. 12:02
  „Kedves hekaté!
  Nem biztos,hogy a bírói ítéletben kell keresni a hibát.Azt kellene tudni,mi állt a rendőrségi,nyomozási határozatban,ami először az ügyészségre,majd a bíróságra került.A bíró sajnos csak befejezte azt a munkát amit más nem mer megtenni.Mert sajnos ez a feladata.Részben rajta is múlik,hogy milyen lábbal kel fel reggel.Mert,ha ballal akkor még lehet halál büntetést is rásózna az ilyenekre,de ez tényleg attól függ,mit állapítottak meg a nyomozás során.Tudod,ha nem muszáj semmi törvény ellenes dolgot ne csinálj,mert előfordulhat,hogy a legapróbb ballépésed végett nagyobb büntetést kapsz,mint egy ilyen halálra gázoló.”
38 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kínai nők és mongol férfi a csomagtartóban Nagylakon

Nagylak - A magyar és román határrendészek két kínai nőre és egy mongol férfira bukkantak egy román… Tovább olvasom