Délmagyar logó

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 27°C Még több cikk.

Nárcisz-futás a betegekért

Makó - A menthetetlen beteg is ember, jár neki a méltóság – mondta a makói önkéntes hospice-szolgálat védnöke, Dehelán Aurélia főorvosnő tegnap, a városban immár harmadszor megtartott Nárcisz-futás nyitányán.
A gyógyíthatatlan betegekkel és hozzátartozóikkal törődő hospice-mozgalom jelképe ez a virág. A kórház udvarán idén is sokat ültettek belőle, mostanra azonban a hirtelen jött nyári idő miatt mind elnyíltak, így a résztvevők, akik futva, sétálva vagy kerékpáron tették meg a kórház és a Hagymaház közötti távot, sárga léggömböket kaptak. A közel 200 részvevőt a Hagymaháznál a Nefelejcs népdalkör várta műsorral, majd galambokat is röptettek.

Nárcisz-futás a betegekért - GALÉRIA

Mindent Makóról

A delmagyar.hu hivatalos makói Facebook oldala, nem csak makóiaknak!

 
Dehelán Aurélia lapunknak elmondta: Nyugat-Európában a hospice-ellátás már régóta meghonosodott az egészségügyben, nálunk viszont még mindig önkéntesek foglalkoznak vele, a finanszírozás megoldatlan. A makói csapat nagyjából 30 fős, a betegeket és a hozzátartozókat a kórház épületében, az egykori gégészet helyén kialakított ambulancián fogadják. Évente nagyjából 30-40 esetben kérik a segítségüket. A szám bizonyára azért ilyen alacsony, mert egyelőre arról is kevesen tudnak, hogy van ilyen lehetőség.

Lapunkban néhány évvel ezelőtt beszámoltunk arról az ötletről, hogy a neurológia Lonovits sugárúti, közel egy évtizede bezárt épületében ki lehetne alakítani egy hospice-központot. Megtudtuk: az ügyben azóta sem történt semmi.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az út közepén hagyta az ellopott traktort

A férfi besétált egy ferencszállási ház udvarába, beült a kiszemelt járműbe és rákanyarodott a 43-as számú főútra majd Kiszombor felé vette az irányt. Tovább olvasom