Délmagyar logó

2015. 10. 06. kedd - Brúnó, Renáta 10°C | 21°C

Négyévszakos sportpálya épül Makón

Makó - Kézilabdázni, focizni, kosarazni és jégkorcsolyázni is lehet majd az új négyévszakos makói sportpályán, a tűzoltóság mögött. Jégpálya eddig is volt a városban, most annak az elemeit is felhasználják.
Lebontották a makói tűzoltóság Deák Ferenc utca felöli kerítését- ezzel szembesült az, aki a napokban a piac utcájában sétált. Találgatás indult a városban, vajon miért volt erre szükség. Kiderült: az új négyévszakos sportpályát kezdték el építeni a héten, körülbelül 20 méterre attól a helytől, ahol télen a jégpálya üzemelt.

itt épül meg a Négyévszakos sportpálya Makón.
Itt épül meg a négyévszakos sportpálya Makón.

Jégkorizni három éve lehet Makón. 2009-ben még bérelte a helyi önkormányzat a jégpályát, amit később részletre megvásárolt. Mivel mobil eszköz volt, azt minden télen újra kellett telepíteni. Nagy Nándortól, a jégpályát üzemeltető cég vezetőjétől megtudtuk: most, egy sikeres LEADER pályázatnak köszönhetően száz százalékos támogatással, 8 millió forintból végleges helye lesz. Sőt, nyáron is lehet majd használni. A 20x40 méteres pályán kosarazni, kézilabdázni vagy focizni is lehet majd.

Az új sporthelyszín október végére készül el, jégkorizni azonban csak akkor lehet majd először az új pályán, amikor az időjárás ezt lehetővé teszi.

Moderálásra küldöm 4. Egyolvasó 2012.09.15. 20:43

3. szilencium 2012.09.15. 17:41

Természetesen jó ötlet a pálya, és dicséretes, hogy legalább a központba lesz, de abba az illetékesek belegondoltak, hogy a megépített pálya átadása után valami miatt a távhővezetéket javítani kell,a javítási munkálatokkal tönkre teszik azt a pályát amit nem kevés pénzért megvalósítanak.

Moderálásra küldöm 3. szilencium 2012.09.15. 17:41

Ez jó ötlet!Gratulálok annak,aki kiharcolta ezt a lehetőséget!Csak legyen annyi eszük,hogy a tűzoltók,ingyen használhassák,kondijuk megőrzése érdekében!

Én,momentán megköszönöm a pályát az ötletgazdának,és kívánom,hogy még legyenek ilyen,hasznos eredményei!

Moderálásra küldöm 2. 80sFan 2012.09.15. 10:25

És ott olvad a jég is...

Moderálásra küldöm 1. Egyolvasó 2012.09.14. 21:00

Jól látszik, hogy a távfűtéscsövek merre húzódnak, szép sárga (kiégett) felettük a fű, Ezért kell olyan irracionális összegeket fizetni a panelben távfűtéssel melegített lakások tulajdonosainak, mert azt a hőmennyiséget ami veszteség a talaj fűtésénél, valakiknek ki kell fizetni.hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Makón nem kell várólistára iratkozni a bölcsihez

A következő cikk betöltéséhez görgessen lejjebb!