Délmagyar logó

2018. 01. 21. vasárnap - Ágnes -3°C | 3°C Még több cikk.

Nem akarnak többet szívni!

Makó - Együtt szoknak le a dohányzásról a fiatalok a neten. A Falkaparók cyberközösségéhez közel 150-en csatlakoztak, eddig. Az egyik ötletgazda a makói lemezlovas: Budai Gábor.
Három hónap alatt közel 150-en nyomtak tetszik gombot az egyik legnépszerűbb internetes közösségi portálon és csatlakoztak a Falkaparók csapatához. A közösség tagjai így együtt szoknak le a cigiről, miközben tapasztalataikat megosztják egymással a neten.

Csak drukkolni lehet nekik! Meg reménykedni, hogy minél többen csatlakoznak, és minél többüknek sikerül is leszokni.
Csak drukkolni lehet nekik! Meg reménykedni, hogy minél többen csatlakoznak, és minél többüknek sikerül is leszokni.


Budai Gábor, az ismert makói lemezlovas két másik barátjával, a szegedi Patkós Gergellyel és Szirbik Sándorral együtt alapította a klubot. Gábor nem gyújtott rá az év eleje óta, sőt mivel diétázik 12 kilót fogyott. Ahogy a neten írja, egyelőre nem érzi magát egészségesebbnek, mégis pozitív tapasztalatai vannak: „Egy hónap után sincsenek hihetetlen egészségügyi javulást mutató jelek, nem érzem, hogy többre lennék képes mint előtte. Egy pozitívuma mindenképpen van: mentálisan erősít a tudat, hogy meg tudom tenni. És ez erőt ad egy csomó más dologban is, a gondolat, hiszen hogyha a cigit le tudtam tenni, akkor..."

Gabriel B szerint minden fejben dől el, vagyis az elhatározás a legfontosabb a leszokásnál, no meg a kitartás. Több bejegyzés is született az oldalon, ahol tapasztalataikról számolnak be a Falkaparók. Van, aki azt írja, a legnehezebb akkor nem rágyújtani, amikor egy buliban mindenki más megteszi körülötte, vagy ha hiányzik az itóka mellé a koporsószög. „És örömmel jelentem, hogy a 6 fős társaságban rajtam kívül nem volt 'nemdohányzó', ennek ellenére sikerült megállni, hogy ne rohanjak a pulthoz és vegyek egy doboz cigit :) Bár kínáltak is, de büszkén mondtam: 'köszönöm, nem dohányzom'"

Többen biztatják, segítik egymást. „Az utóbbi időszakban már napi 1,5 doboz ment el, szóval biztos kiver majd a víz, de kitartok, szeretném felnevelni a lányaimat :)"

„A tudat, hogy nem egyedül, hanem többen is kaparják a falat kínjukban, segíthet átlendülni a nehéz pillanatokon." Itt egy másik bejegyzés az oldalról: „10. nap vége. Kezdek befordulni, de kitartok. Azt hittem, hogy már túl vagyok a nehezén."

A klubot szeretnék minél tovább fenntartani. Az eddigi csatlakozók között vannak műsorvezetők, lemezlovasok, középiskolások, egyetemisták és tanárok is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mintha Chagall nézné Makót

Ritkán állítja ki festményeit Sánta Sándor háziorvos, Makó első szabadon választott polgármestere, a Fidesz önkormányzati képviselője – szombaton ez történt. Tovább olvasom