Délmagyar logó

2017. 10. 19. csütörtök - Nándor 10°C | 24°C Még több cikk.

Nem érte el célját az aláírásgyűjtés

Több mint két hónapja küldték el a makóiak a MÁV vezérigazgatóságához a múlt évi menetrendváltozások módosítása miatt összegyűjtött 760 aláírást. A kimaradó járatok miatt aggódó utasok ez idáig nem kaptak választ. A társaság területi igazgatója nem tud a tiltakozásról. Személyesen várja a kérdéseket.
Csala Attila elégedetlen az új vasúti menetrend Makót érintő rendelkezéseivel. Fotó: DV
Eddig hatástalannak bizonyult az az aláírásgyűjtés, amit a makói Csala Attila kezdeményezett még 2005 elején azért, hogy visszaállítsák a forgalomba az idei menetrendben már eltörölt, és a Maros menti kistérséget érintő járatokat. Az aktivista saját bevallása szerint több mint 760 aláírást gyűjtött össze, amit el is postázott, de az akcióban résztvevőkkel együtt már nagyon kíváncsi a kérdésükre adandó válaszokra, hiszen immár csaknem negyed éve, hogy postára adták a paksamétát.

– Egy ismerősöm tanácsára a budapesti vezérigazgatóságra küldtük el a dokumentumokat, mert úgy hiszem, hogy így biztosan eljut a területi igazgatóhoz is. Ennyi idő alatt már biztos, hogy meg kellett volna kapnia, ezért furcsálljuk, hogy nem válaszolt. Idő közben már ki is adták a legújabb menetrendet, amiben nem történt jelentős változtatás a Szeged–Makó–Hódmezővásárhely–Szentes vonalon. Akik este nyolc körül érkeznek meg a nagyállomásra, azok mindössze negyed órával kaptak több időt arra, hogy átszállhassanak a Makóra induló járatra, azaz, átjussanak az újszegedi állomásra, de szerintünk ez még mindig túl kevés. Nem is beszélve a továbbra is nagyon hiányzó, immár csaknem egy éve kiesett járatokról – foglalta össze Csala Attila.

Az aktivista elmondta: sokaknak jelentős hátrányt okoz, hogy nap közben nem indulnak a hiányolt járatok, ezt az is jelzi, hogy több mint 760-an jegyezték ellen a gyűjtőíveket.
– Félünk, az a késlekedés oka, hogy a vasúttársaság nem kíván változtatni a jelenlegi állapoton. Ezért, ha szükséges, további aláírásokkal megtoldva újra megkeressük az illetékeseket, hiszen sokunknak tényleg nagy kellemetlenséget okoznak az utóbbi év változásai – fogalmazott Csala.

A MÁV területi igazgatója, Kaposvári Péter lapunknak elmondta: hozzá nem jutott el a tiltakozók levele. Mindössze Martonosi György országgyűlési képviselő hónapokkal ezelőtti felszólalása kapcsán értesült a kiesett járatokkal kapcsolatos elégedetlenségről. A vezető szerint a tiltakozóknak közvetlenül kellene őt megkeresniük kérdésükkel, hiszen szívesen ad választ, és nyitott a kommunikációra. A budapesti vezérigazgatóságon nem tudtuk utolérni az aláírások címzettjét, így – egyelőre – a hivatali útvesztőben bolyongó dokumentumoknak sem tudtunk nyomára bukkanni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Épületdíszek az új makói naptárban

Ismét új naptárral jelentkezett a szülővárosának legszebb épületeit megörökítő makói grafikusművész,… Tovább olvasom