Délmagyar logó

2017. 08. 22. kedd - Menyhért, Mirjam 14°C | 24°C Még több cikk.

Nem fér el a kamion a maroslelei szennyvízátemelő miatt

Maroslele - Leszűkíti az úttestet a közelben lakó Drimba Tibor szerint a maroslelei Rózsa utcában épített szennyvízátemelő. A kivitelező szerint van elég hely, a létesítmény marad.
– Már akkor szóltam, amikor tavaly ősszel elkezdték építeni. Jeleztem: itt nem lesz jó helyen, mert a házammal szemben leszűkíti az utat. Az egy dolog, hogy én nem tudok beállni az udvarba teherautóval, az építőanyagot, a tüzelőt is utánfutóval kell behordanom, amikor szükség van rá, de tartok tőle, hogy a falu szélén járó nagyobb mezőgazdasági járművek sem fognak így elférni – mondja a maroslelei Rózsa utcában lakó Drimba Tibor az otthonával szemben lévő, körbekerített szennyvízátemelőről. Nagyjából tizenötször négy méteres alapterületű, és csakugyan nagyon közel, mintegy harminc centire van az úttest szélétől. Néhányan már szóltak is neki emiatt.

Drimba Tibor nem tud beállni az udvarba a teherautóval. Fotó: Szabó Imre
Drimba Tibor nem tud beállni az udvarba a teherautóval.
Fotó: Szabó Imre

Drimba Tibort lapunkban már bemutattuk. Ő az a civil, aki vállalta, hogy a szennyvízberuházással kapcsolatos panaszokat összegyűjti és továbbítja az önkormányzatnak, mi több, külön csoportot is szervezett az egyik közösségi oldalon ebből a célból. A sors fintora, hogy – úgy tűnik – pont az ő panasza lesz az, amire biztosan nem lesz megoldás. Drimba Tibor azt mondja, az önkormányzat nagyon készséges a lakossági észrevételekkel kapcsolatban, a kivitelezőről azonban ugyanez nem mondható el. Áprilisi levelére júliusban kapott választ, s ebben az áll: minden a terveknek megfelelően készült el, s véleményük szerint a létesítmény nem okozhat problémát, el lehet férni mellette.

A beruházás projektmenedzsere, Ortutay Miklós mindezt lényegében megerősítette lapunknak. Azt mondta, a fentiekre tekintettel nem lehet arra számítani, hogy az átemelőt utólag máshová telepítsék.

Panaszáradat és határidő

Panaszáradat kísérte a szennyvízberuházást, majd az utána következő helyreállítást Makón és környékén. A beruházást szervező társuláshoz eddig mintegy 3 és fél ezer bejelentés futott be, és még mindig érkeznek újak. Érdemes a hiányosságokra figyelni, mert a város nagy részén most zajlik az átadás-átvétel. Ami a hibák kijavítását illeti, Ortutay Miklós, a beruházás projektmenedzsere azt mondta, a határidő mindenütt az adott szerződés függvényében változik. Makó Gerizdes városrészében például már lezárták az átadás-átvétel folyamatát, így ott elvileg már nem lehetnek hiányosságok. Ami a város többi részét illeti, Honvéd kivételével két hete kezdődött meg az átadás-átvétel. Ennek időtartama 25 nap, azaz az esetleg felmerülő további problémákat ennyi időn belül köteles orvosolni a kivitelező – Honvédban pedig szeptember közepe a végső határidő.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lelén is dobog a Fradi-szív

A maroslelei József Attila utca egyik háza zöld-fehérben pompázik, ki van rá tűzve a magyar és az uniós zászló mellett a Fradié is, és egy zöld-fehér sasos egyesületi címer is látható rajta. Tovább olvasom