Délmagyar logó

2018. 04. 21. szombat - Konrád 8°C | 23°C Még több cikk.

Nem indul új per a volt makói gyepmester ellen

Makó - Elutasította a Makói Járásbíróság azt a perújítási kérelmet, amit az állatkínzással vádolt volt makói gyepmester, D. A. felmentő ítélete miatt terjesztettek elő.
A férfit azzal vádolták, hogy 2012 őszén a makói gyepmesteri telepen lévő kutyák közül legalább ötöt közvetlen közelről fejbe lőtt egy, a nyomozás során be nem azonosított lőfegyverrel. A bíróság azonban úgy ítélte meg, hogy a tetemek hiányában nem lehet kétséget kizáróan megállapítani, hogy a kutyák lőtt seb következtében pusztultak el, és azt sem, hogy a vádlottat felelősség terheli-e. A 2015 márciusában jogerőre emelkedett ítélet ezért a folytatólagosan elkövetett állatkínzás miatti vád alól bizonyítottság hiánya miatt felmentette őt.

A megyei főügyészség azért nyújtott be perújítási indítványt, mert az elsőfokú bíróság felmentő ítéletét nagy mértékben befolyásolta egy tanú hamis vallomása – az illetőt a Makói Járásbíróság jogerős határozatában hamis tanúzás bűntettében bűnösnek is nyilvánította. A perújítási eljárás során az állatkínzás kérdésében a vádlott bűnösségét alátámasztó újabb bizonyíték azonban nem merült fel, ezért utasította el a bíróság az előterjesztett perújítást.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kamionossal küldték el a kamionosokat bepanaszoló levelet

Levélben kérte Pitvaros polgármestere a kőszállító cég vezetőjét, hogy hívja fel a sofőrjei figyelmét a sebességhatárok betartására. Mivel a fuvarozó cégről semmit nem lehet tudni, ezért az egyik kamionosra bízták a postát. Tovább olvasom