Délmagyar logó

2018. 03. 24. szombat - Gábor, Karina -4°C | 7°C Még több cikk.

Nem kelendő a makói ingyentelek

Örülnek a makói szociális telekprogram új nyertesei, akik ingyen kaptak pályázat útján 800 négyzetméteres közművesített területet az önkormányzattól. A tizenegy telekre összesen három makói fiatal pályázott és közülük is csupán ketten tudtak a kiírásnak megfelelő anyagot benyújtani.
Örülnek a makói szociális telekprogram új nyertesei, akik ingyen kaptak pályázat útján 800 négyzetméteres közművesített területet az önkormányzattól. A tizenegy telekre összesen három makói fiatal pályázott és közülük is csupán ketten tudtak a kiírásnak megfelelő anyagot benyújtani. A körzet önkormányzati képviselője szerint nem a feltételek szigorúak, hanem az érintettek tudnak keveset a lehetőségről.

Tavaly ősszel már másodjára tett közzé pályázatot az önkormányzat otthonteremtésre készülő helybeli fiatalok számára, akik milliós értékű, közművesített telkeket nyerhettek. Mint akkor megírtuk, a felhívásra negyvenévesnél fiatalabb, szakképzett, legalább egy gyermeket váró vagy már gyermeket nevelő helybeli szülőpárok jelentkezhettek, feltéve, hogy van kétmillió forint megtakarításuk az építkezésre és egyéb részletfeltételeknek is megfelelnek. A sikeresen pályázó családok között sorsolással döntötték el, ki melyiket kapja meg a felajánlott, egyébként nagyjából egyforma, nyolcszáz négyzetméter körüli, Gerizdes városrészben kimért telkek közül.

A nyertesek egyike, a pedagógusként dolgozó Nagyné Hős Ágnes lapunknak elmondta: úgy tervezik, eladják azt az apró házat, amiben laknak, felveszik a szocpolt és némi kölcsönt is és jövő tavaszra felhúznak egy tetőteres, négyszobás házat a telekre. Mivel férje kőműves, ezzel valószínűleg nem lesz gondjuk. A fiatal pár egyébként is tervezte már, hogy igazi otthont teremt, ám erről, amíg nem nyertek telket, csak álmodozhattak.

Mindezt tudva viszont különösen hangzik, hogy a tizenegy telekre most összesen három makói fiatal pályázott és közülük is csupán ketten tudtak a kiírásnak megfelelő anyagot benyújtani. Tavaly ősszel, amikor még tizenöt házhely várt gazdára, tizenhárman jelentkeztek – igaz, a pályázatok közül csak öt volt szabályos, ráadásul az egyik nyertes menet közben visszaadta a neki kisorsolt parcellát. Nagy Lajos, az érintett terület önkormányzati képviselője lapunknak cáfolta, hogy azért volna csekély az érdeklődés, mert szigorítottak a feltételeken.

Bár pályázni nem egyszerű, az elbírálásnál még elnéző is volt az illetékes bizottság. Volt például egy élettársi kapcsolatban élő pár, akik papíron különböző lakcímre voltak bejelentkezve. Ez elvben kizáró ok lehetett volna, ám így is elfogadták az anyagukat. Nagy Lajos szerint inkább az információhiány lehet a szerény érdeklődés oka. Az önkormányzat mindenesetre szeretné, ha a most megmaradt telkek minél előbb gazdára találnának, ezért hamarosan újabb felhívást tesznek közzé.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kutyák tépték le egy idős makói férfi lábfejét

Amputálni kellett a bal lábfejét a hetvenhárom esztendős Nagy Jánosnak, akit szerdán délután két… Tovább olvasom