Délmagyar logó

2018. 03. 24. szombat - Gábor, Karina -4°C | 7°C Még több cikk.

Nem látni a fától - a kereszteződést

Gazdátlan bokrok, fák zavarják a kilátást több makói kereszteződésben, utcában. Egyik olvasónk, Gábor a 43-as főút és az Árpád utca kereszteződésében fotózta le, ő mit lát. Illetve mit nem.
Tavaly szeptemberben már említést tettünk róla, hogy a városban több kereszteződésbe életveszélyes behajtani, mert bokrok, fák takarják a kilátást. Akkor számba vettünk néhány utcát, sajnos azóta nem sok minden változott.

Egyik olvasónk, Gábor a 43-as főút és az Árpád utca kereszteződésében fotózta le, ő mit lát. Illetve mit nem.
Egyik olvasónk, Gábor a 43-as főút és az Árpád utca kereszteződésében fotózta le, ő mit lát. Illetve mit nem.

Most egyik olvasónk hívta fel a figyelmet rá: nagyon veszélyes például az Árpád és a Szegedi utcai kereszteződés, mert aki a 43-as főútra szeretne felhajtani az Árpád utcáról, bizony semmit sem lát a bokortól. Ezt le is fotózta. Hiába az óvatosság, a növény eltakarja a rálátást a főútra és a kerékpársávra egyaránt.
Sokszor az sem egyértelmű hol, ki, miben kompetens. A főutak rendben tartásáért a közút felel, a város belső útjainak rendbe tétele önkormányzati hatáskörbe tartozik. Nincs olyan önkormányzati rendelet, ami azt szabályozza, hogy a lakóknak kötelességük odafigyelni erre.

Ön hol találkozott beláthatatlan, balesetveszélyes kereszteződéssel Makón? Fotózza le és írja meg nekünk! Készítsük el együtt a veszélyes kereszteződések térképét!

Olvasóink írták

21 hozzászólás
12
 • 21. Thimotheus79 2013. június 01. 09:49
  „Én meg ha kérhetném ne tegyük már az emberi életet az anyagi kárral egy mércére!Figyelemfelhívás volt,hogy járjanak közben!Részben ez meg is történt...köszönjük az ILLETÉKESNEK!!!”
 • 20. NoComment- 2013. május 30. 18:42
  „Nekem 8 , csak történjen valami pozitív is !”
 • 19. Francois 2013. május 29. 20:42
  „Na mielőtt még itt agyon szidjátok a főkertész asszonyt, nincs igazatok anno megakarta szabadítani gerízdest a sok öreg , még több bajt okozó fáktól, na és a közgyűlés nem engedte! Tehát ha kérhetném ne szidjuk már! Ő volt az egyetlen aki tenni akart és nem engedték neki! Aki kíváncsi kérdezze meg tőle a részleteket!”
 • 18. Thimotheus79 2013. május 29. 18:40
  „A ház tulajdonosa annak idején fel volt háborodva,hogy a kamion forgalom miatt repedezik a háza./Kártérítés reményében/ő is fordult segítségért.Most meg csendben van!? Ja,hogy ezért nem jár pénz!A fát még átlehetne ültetni.Lehet nem a főkertész asszony tehet róla,de közben tudna járni annak érdekében,hogy ezen probléma megoldódjon!”
 • 17. szilencium 2013. május 29. 17:59
  „A cikk megjelenésének másnapján jártam arra és tapasztaltam,hogy próbáltak tenni valamit az ügy érdekében.Néhány gallyat akkorra már eltávolítottak,de sajnos ez nem elég a biztonságos beláthatósághoz!Egyébként oda,régebben nem terveztek körforgalmat?”
 • 16. NoComment- 2013. május 29. 16:05
  „Csókoltatjuk a ház tulajdonosát akkor meg !”
 • 15. mur 2013. május 28. 19:58
  „Úgy gondolom a tűzcsapot a tűzoltóság helyezte ki több évtizede a jelzőtáblát a közút a bokrot meg a fákat a ház tulajdonosa ültette és nem a főkertész!Ha netán kivágatnák a fákat bokrokat akkor milyen felháborodás lenne belőle,de meg kell tenni mert nagyon balesetveszélyes!A fának és bokornak van gazdája az Árpád és Szegedi u. sarkán és kötelezni kellene a kilátás helyreállítására!”
 • 14. grafika88 2013. május 28. 10:22
  „Én már írtam korábban ..de törölték...a rengeteg közlekedési tábla miatt.
  Van a Szegedi u. is 2 db. a járdára néz..nem az útra. Megfordúlt ??? v. a lonbok miatt SEMMIT se látni mert benőtte a sok levél. pl. Lidl ..Kölcsey kijáratában. előzni tilos tábla ! v. Hírdetik a fürdőt..de a tábla benne az ágak között !”
 • 13. Francois 2013. május 28. 06:48
  „Töménytelen van ilyen makón. Engem azért a járhatatlan utak jobban idegesítenek, meg nagyobb kárt okoznak!”
 • 12. NoComment- 2013. május 27. 21:00
  „Eszméletlen mennyi ilyen hely van Makón .
  Jó fénykép , ma arra jártam és megnéztem és ez valóban életveszélyes !!!! De a járdáról,se az útról nem lehet tisztán látni a forgalmat .
  Valaki fog is tenni valamit , vagy csak a cikk íródott meg és majd feledésbe merül ?”
 • 11. Thimotheus79 2013. május 27. 18:15
  „A főkertész asszonysága biztosra akart menni.Van itt kérem szépen bokor,tűzcsap,jelzőtábla és két szép kis fa.
  Addig lesz ott amíg nem történik baleset,vagy meg nem unja valaki és "kiszedi"!ÉLETVESZÉLYES!!!!Azt a zsiráfnyakú eget!
  Keziccccccsóóóóóóókolom!!!!!!”
 • 10. hajosinas 2013. május 27. 18:06
  „Van fő útvonal, és van mellék útvonal.Jelen esetben aki a 43-as fő útvonalon halad, elsőbbséget élvez a mellék útvonalon haladóval /ez esetben a Wekerle u.-ból kihajtani szándékozóval/ szemben. Még akkor is ha az kerékpáros, vagy ezt külön tábla nem határozza meg. A kerékpárúton kint felejtett táblát pedig, az önkormányzat illetékes osztálya, legyen olyan kedves már eltávolítani, amíg egy nem kívánt tragédia be nem következik.”
 • 9. laalika 2013. május 27. 15:58
  „Szeged Közép fasor, több hasonló is zavar a tájékozódásban, még 30-cal is majdnam nekimentem a jobbról jövőnek.”
 • 8. almostevil 2013. május 27. 14:45
  „A mi utcánkban körbevagdosták a 30-as táblák környékét szépen, mégis 60-nal száguldoznak az autók. Kértünk már "fekvő-rendőrt" is, mert a környék adottságaiból kifolyólag sok a gyerek, a kerékpáros, mondhatni zöldövezeti, de egyik politikusnak sem fűződik hozzá érdeke. :(”
 • 7. makovaros 2013. május 27. 12:49
  „Az egész város teli van ilyennel sajnos.”
 • 6. info 2013. május 27. 11:56
  „Szeged Szél utca-Gólya u kereszteződés a sarki ház előtt hiába a fölnyírt tuja akkor sem lehet bizton kilátni!”
 • 5. vip007 2013. május 27. 11:31
  „4. Egyolvasó 2013.05.27. 10:17

  Megnéztem a street view-n, igen érdekes. Már csak azért is, mert ha a benzinkút felől jössz, ott nincs tábla. A személyes véleményem az, hogy ez egy kint felejtett tábla, emlékeim szerint (de a vonalvezetésből is úgy tűnik), hogy régebben ez volt a vége a bicikliútnak, innen az úton kellett bringázni. Mivel azonban a kresz nem ismeri az "alattomosankintfelejtett" tábla fogalmát, így ha a kút felől jön a kerékpáros, akkor elsőbbsége a bringaúton haladónak van, ha pedig a gumis felől, akkor elsőbbséget kell adnia a wekerlén érkezőnek. Szerintem.”
 • 4. Egyolvasó 2013. május 27. 10:17
  „Valami illetékes tudna segíteni, hogy Makón az Aradi és a Wekerle utca kereszteződésében a gumijavítót elhagyva kinek kell elsőbbséget adni, a kerékpárosnak vagy az autóvezetőnek?
  Tudom, hogy elsőbbsége annak van akinek megadják, de a kerékpárosnak is és az autósnak is van táblája.”
 • 3. papsajt 2013. május 27. 10:12
  „Szegeden is dettó ez a helyzet. Kiszedték az elsőbbség adás táblákat, jobbkéz-szabályos 30-as övezetekkel lett tele a város, de annyi esze nem volt az Uraknak, hogy rendeletet hozzanak, a sarki ingatlanok előtti területek használatáról, gondozásáról.
  pl saroktól 7-7méterre ne lehessen 50-cmnél magasabb sövényt vagy bokrot ültetni.”
 • 2. uborka 2013. május 27. 09:24
  „A Debreceni u és a Szilléry u. között lévő parkért nem tudom ki veszi fel a nagy ft-ot, ha még szemetet, és mocskot szeretnének látni akkor ide kell jönni, itt minden van . Égig érő fű, hontalanok WC-je, öltözője stb. borzadály, mi van itt!!!
  Na csak legyen választás itt Felsővároson, senkire sem szavazunk, az már biztos!!!!!!!Nem tudom itt kire szavaztunk abban az időben,de mindent mondott,minden jót. Hát a mocsok és a szenny lett belőle.
  Az itt meg választott képviselő is olyan mint a területe, semmivel sem jobb, csak a fizetését veszi fel nyugodt lelki ismerettel.
  Na jól meg szívtuk ezzel a Palival!!!!!!!!”
21 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Borongós-derűs gyermeknap

Idén a gyermeknapi programokat a rossz idő miatt a Hagymaház előcsarnokában, a fellépéseket pedig a benti színpadon tartják meg. Tovább olvasom