Délmagyar logó

2017. 08. 18. péntek - Ilona 18°C | 32°C Még több cikk.

Nem Makón sütik a hagymás kenyeret

Makón, a hagyma fővárosában nem ismerik és sehol sem készítik, árulják, a fővárosban viszont népszerű csemege a hagymás kenyér. A dunaharaszti Dunakenyér Rt. a közelmúltban dobta piacra az új terméket.
Méretre félkilós, ízre pedig különleges az a hagymás kenyér, amit a fővároshoz közeli Pilisvörösváron gyárt a dunaharaszti központtal működő Dunakenyér Rt. A társaság marketinggel foglalkozó szakembere, Móczár Krisztián lapunknak elmondta: tavasz óta forgalmazzák a hagymás kenyeret, sütését pedig azért kezdték meg, mert több főváros környéki üzletből jelezték, hogy volna igény rá. A hagymás kenyérnek az első néhány hónap tapasztalatai alapján sikere van, a forgalom növekszik. A recept egyébként saját fejlesztés. Mint megtudtuk, ennek alapján a hagymadarabkák nem nyersen, hanem pirítva kerülnek a kenyértésztába – ám az is kiderült, nem makói, hanem Németországból származó hagymát használnak a termék előállításához.

A hagyma fővárosában, Makón ugyanakkor ismeretlen ez a különleges ízesítésű kenyér. A boltokban hiába kérdeztük, nem találtunk a városban olyat, ahol árusítanák, és olyan pékségről, sütödéről sem tudunk, ahol készítenének ilyet. Az egyik ismert helyi pékmester, Péterfi György – ő volt például az augusztus 20-i ünnepségen az egyik, aki az új kenyeret átadta a polgármesternek – azt mondta lapunknak: nem süt hagymás kenyeret, de tudomása szerint a városban más sem, mi több, most hall róla először, pedig 1957 óta áll a kemencénél. Egyébként úgy gondolja, ilyesmire komoly kereslet valószínűleg nem is lenne a városban. Tapasztalatai szerint nemcsak a különleges kenyérféleségek, de a hagyományos, jó minőségű házi kenyér iránt is egyre szerényebb az érdeklődés; az emberek az olcsó, kilónként száz forintos kenyeret keresik, nem a finomabb, de drágább 150 forintos házit.

Úgy tűnik tehát, hogy noha például hagymapálinkát főznek a hagyma fővárosában, helyben készülő hagymás kenyér egyelőre nem kerül a makói élelmiszerüzletek polcaira.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Új helyen az okmányiroda

A régi, folyosó végi helyiségekből rendezett körülmények közé költözhetett a makói okmányiroda. Az… Tovább olvasom