Délmagyar logó

2018. 05. 28. hétfő - Emil, Csanád 16°C | 28°C Még több cikk.

Nem mindenáron altatják el a befogott állatokat

Makó - Az előírtnál tovább tartják a kóbor kutyákat a makói gyepmesteri telepen, ha van szabad kenel számukra.
– Sajnos egyre több állat kerül hozzánk. 2009-ben 141 eb jutott a telepre, a következő évben már 215 négylábút hoztak, tavaly pedig 208 kutya került hozzánk, de ebből mindössze 18 talált gazdára – tudtuk meg a telep üzemeltetőjétől, Nagy Nándortól.

A szabály szerint két hétig kell őrizni az ebeket, ezután már elaltathatók, ha addig nem jelentkezik a gazdájuk. Makón azonban engedékenyebben kezelik a helyzetet: ha később sem akad örökbefogadó, akkor próbálják kitolni az injekció beadásának időpontját. Az altatást elsősorban akkor alkalmazzák, ha már nincs hely a telepen.

Az altatást elsősorban akkor alkalmazzák, ha már nincs hely a telepen.
Az altatást elsősorban akkor alkalmazzák, ha már nincs hely a telepen.

Jelenleg tizenhárom egykori házőrző megőrzésére van kapacitása a telepnek, ottjártunkkor nem volt minden kenel foglalt.

Az elfogadható körülmények ellenére további fejlesztések várhatók a telepen. Szeretnék bővíteni a kenelek számát, az odavezető út aszfaltozásra vár, a környezetet pedig zöldebbé varázsolnák.

A kommunális nonprofit kft. vezetője szerint örömteli, hogy az állati eredetű hulladékok mennyisége csökkent. Az elmúlt időszakokban 150-180 tonna is összegyűlt, tavaly már csak 116 tonna. A mérséklődő tendencia azért is lényeges, mert a tetemek és a melléktermékek megsemmisítése és szállítása jelentős költségekkel jár.

Fogadj örökbe!

Az örökbefogandó kutyát hatósági állatorvos vizsgálja meg, majd oltja be, melynek költsége 3,000 Ft. Így biztosítva azt, hogy biztosan
egészséges blöki kerüljön a tulajdonoshoz. Ha valakinek a teleppel kapcsolatos kérdése van, vagy elcsatangolt állatot lát, akkor a 30/458 35 56-os telefonszámon érheti el a gyepmestert.

Olvasóink írták

 • 6. xdxd 2012. március 09. 18:55
  „De olyan szép mikor az utcán hatalmas méretű kutya jön feléd,hívod a gyepmestert mert nem barátságosan közelít feléd és még 2-3 társa csatlakozik akkor senki nem veszi fel a telefont. Ha sikerül elérni barátságosan közli,hogy intézkedik. Erre másnap ismét a kutyákkal találod szembe magad! Még jó ,hogy nem lesz ebadó kíváncsi lennék ,hogy a kukázós emberkék miből fizetnék be 4-5 kutya után, vagy ők ezek alól is kivételek lennének?”
 • 5. Novatus 2012. március 08. 00:11
  „A kennelek bővítését és számuk növelését értem. De minek kell az aszfaltozás és a zöld környezet? Nem az volna fontos, hogy megmeneküljenek az állatok az elaltatástól? Nem erre kellene költeni inkább???
  Őszinte gratulációmat szeretném kifejezni a Platán utcán lakó hölgynek, aki egyedül - és áldozatkész családjával - menti a kutyusokat. Jelenleg - ha jól vagyok informálva - 14 kutyust tart életben és etet saját anyagi lehetőségeit ráfordítván!!! Mit is írta cikk: a sintértelepen 13 kennel van?!
  A Makói Állat és Természetvédő Egyesületről még nem hallottam. Ők mit csinálnak, hány kutyust fogadnak be vagy milyen módon támogatják a kóbor kutyusok ügyét?????????”
 • 4. SzaboImre 2012. március 07. 20:21
  „T. 3.
  Egyesület valóban van, de menhely nincs.”
 • 3. Qllancs 2012. március 07. 16:15
  „T. 2.
  Makói Állat és Természetvédő Egyesület , Titkár : Nagyné Kati , 06 30 850 2321 8- 15 ig.
  www. allatvedokmako. gportal.hu
  Adó 1 % . 18469525--1--06-
  Minden dolgozó családtagom ide utalta az adója 1 % át !!!!!!”
 • 2. SzaboImre 2012. március 07. 14:24
  „1: Menhely nincs Makón.”
 • 1. papika56 2012. március 07. 09:55
  „Szép dolog, hogy nem altatják el a kutyusokat. Meg még jobb, hogy nem lett ebadó ! Sok helyen nem csak házőrző --ha nem társ is sok idős embernek. Nincs a menhely -és e kft között összadolgozás ???”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Válságban építkezik a makói Váll-ker Kft.

Közel 170 millió forintból épített szociális létesítményt és új tároló csarnokot a makói Vállker Kft. A fejlesztéshez csaknem 60 millió forintos uniós támogatást kaptak. Tovább olvasom