Délmagyar logó

2018. 01. 21. vasárnap - Ágnes -3°C | 4°C Még több cikk.

Nem mindenki fedezte fel az új tárolókat

Makó - 36 új kerékpártárolóhellyel gazdagodott nemrégiben az a forgalmas belvárosi terület Makón, ahol többek között nagyáruház, a munkaügyi kirendeltség és a frissen megnyílt ifjúsági klub található.
Az állványokat korábban sokan hiányolták, a téren ugyanis padok vannak, amelyeket tönkretettek a nekik támasztott, hozzájuk zárt biciklik. Most felújították a padokat, és az önkormányzat kihelyezte az új tárolókat is. Ezeket a kerekezők egy része talán még nem fedezte fel – ezért láttuk tegnap délelőtt azt, hogy az állványoknál sok az üres hely, ugyanakkor néhányan továbbra is a padokat nyüstölik.

Makó kerékpáros város, ezért fontos kérdés, van-e hová lezárni a drótszamarakat napközben. Tavaly megírtuk, hogy amikor megnyílt a városháza új bejárata, a kerékpárokat jobb híján a műemlék épület falának támasztották, mert nem volt tároló. Azóta lett, és utólag került tároló a járási hivatal udvarára is.

A Deák Ferenc utcán még sok a padhoz támasztott bicikli. Fotó: Szabó Imre
A Deák Ferenc utcán még sok a padhoz támasztott bicikli. Fotó: Szabó Imre

A makói belvárosban a legtöbb biciklis most arra panaszkodik, hogy a Hagymatikum környékén nincs hely. Az igazgató, Schneitzer Beáta lapunknak azt mondta, a meglévők mellé hamarosan további tárolókat helyeznek ki. Ezek összesen 200 kerékpár elhelyezésére lesznek alkalmasak, és jut belőlük a tanuszoda bejáratához is.

A városházán megtudtuk: még az idei szezonban a Makovecz téri bevezető sétány üzleteihez, később pedig az óvodák, bölcsődék környékére is kihelyeznek tárolókat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Offshore-vitával kezdődik a kampány Makón

Miért csönget be a makói polgármester a kőműveshez, miért ígéri meg neki, hogy leburkolják a… Tovább olvasom