Délmagyar logó

2017. 08. 21. hétfő - Sámuel, Hajna 14°C | 23°C Még több cikk.

Nem mindenkinek jár az elismerés Makón

Elégedett a makói képviselő-testület a városi rendőrkapitányság munkájával, Buzás Péter polgármester a megyei főkapitánynak külön is gratulált – nem kapott viszont tőle köszönetet a szerdai testületi ülésen a térség leköszönő parlamenti képviselője, Mágori Józsefné.
Bár ötleteket, javaslatokat több képviselő is megfogalmazott, összességében nagyon elégedett a makói testület azzal a munkával, amit a helyi rendőrkapitányság végez – derült ki a szerdai ülés elején. Palicz András városi rendőrkapitány többek között elmondta, bár a bűnelkövetők igyekeznek megnehezíteni beazonosításukat, a térfigyelő kamerarendszer jó hatással van a közbiztonságra. A bűnügyi mutatók javulnak: a regisztrált bűncselekmények száma 3 év alatt, 2013-ra 2500-ról 1062-re, a százezer lakosra jutó bűncselekmények száma ugyanezen időszakban 4773-ról 2323-ra csökkent, a felderítettségi mutató pedig 68 százalékos – ezzel Makó az ország élmezőnyében van. Az ülésre eljött Lukács János dandártábornok, megyei főkapitány is, akinek Buzás Péter (MSzP) polgármester gratulált a megyei díszpolgári címhez, s a makói Natura Művésztelep egy festményével is megajándékozta.

A múlt évi költségvetés zárszámadása kapcsán, amit a testület elfogadott, Sánta Sándor (Fidesz) javasolta: a képviselő-testület mondjon köszönetet Mágori Józsefnének, a térség leköszönő parlamenti képviselőjének. A város első embere erre azt mondta, úgy gondolja, nincs miért köszönetet mondania. Ő már megválasztásától kezdve igyekezett gesztusokat tenni Mágorinénak, ő azonban példátlan módon egyetlen testületi ülésre sem jött el, egy alkalommal az utolsó pillanatban egy ünnepség szónoki tisztjét is lemondta, s Buzás véleménye szerint egy fillért sem hozott Makónak. A polgármester ugyanakkor azt is elmondta, hogy a beiktatás alkalmával szóban, illetve írásban is gratulált az új honatyának, Lázár Jánosnak (Fidesz), s reméli, vele jó lesz a makói városvezetés együttműködése.

Az ülés vége felé Siket István (PSzM) felvetette, hogy a főtér üresen álló üzlethelyiségeit, többek között az egykori Korzó Kaszinót hasznosíthatná a város festményeket bemutató galériaként. Buzás Péter erre reagálva elmondta, hogy több csipkesori ingatlanra van már érdeklődő, illetve hogy Makón így is sok kiállítóhely van – Hagymaház, múzeum, könyvtár, sőt újabban a Hagymatikum is – , mire Siket pontosított: a makói művésztelepeken született, most raktárban tárolt alkotások bemutatására gondolt. Ehhez csatlakozva a festőként is ismert Sánta Sándor hozzátette: a majdani bemutatótermet össze lehetne kötni egy művészkellékeket forgalmazó üzlettel. A polgármester végül azt mondta, ha az ötletgazdák találnak a fenntartás felelősségét vállaló magánszemélyt vagy civilszervezetet, szoros felmondási határidővel ugyan, de lényegében ingyen megkaphatja például a Korzót.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fél vesével is változatosan

„Csak egy vesém van, az is nagyon beszűkült, az eredményem: GFR 20, kreatinin 200. Mit lehet ennem és mit nem?" – kérdezte nyugdíjas makói olvasónk. Tovább olvasom