Délmagyar logó

2017. 05. 22. hétfő - Júlia, Rita 15°C | 26°C Még több cikk.

Nem vagyunk ördögök - mondják a görkorisok

Makó - „Nem mi vagyunk az ördögök!"- adott hangot felháborodásának Jenei László, egy makói görkoris, annak kapcsán, hogy a helyi önkormányzat rendeletben kirívóan közellenséges magatartásnak minősíti a főtér közeli utcákban végzett extrém sportolást.
„Ez egy sport. Nem arról szól, hogy hülye gyerekek ugrálnak össze-vissza. Amióta nagyobb hírverést kapott ez az ügy, még több atrocitásnak vagyunk kitéve. A szülők eltiltják a barátainkat tőlünk, mert félnek a bírságtól."

Nem mi vagyunk az ördögök! - vallják a makói görkorisok.
Nem mi vagyunk az ördögök! - vallják a makói görkorisok.

Simon Árpád is a többiekkel szokott gurulni a makói utcákon. - Értelmetlennek tartom a bírságot. Miért tiltanak meg valamit, amíg nem tudnak egy normális helyet biztosítani nekünk, ahol sportolhatnánk? - teszi fel a kérdést. Károlyi Péter egyszerűen adott hangot felháborodásának: „Nem piszkítunk oda, ahol sportolunk, nekünk sem jó üvegek vagy csikkek között gurulni. Volt, hogy mi szedtük össze mások után a szemetet, hogy sima pályánk legyen."

„A rendőrök igazoltatás után - mert mostanában egyre gyakrabban megteszik- gúnyos mosollyal a FÉG pályára küldenek bennünket, pedig az több mint egy éve bezárt!"-folytatja.

És, hogy mit is csinálnak? Íme egy videó.

Everyday I'm SK8'ing | Onion City

„Ránk legutóbb a portás hívott rendőrt, hallottam a telefonbeszélgetést. Gyorsan kereket oldottunk, pedig nem tettünk semmi extrát. A járdán bicikliztünk."- meséli Szilágyi Flórián. Ő helyi kerékpáros, vagy ahogyan régen hívták BMX-es banda tagja. Ők sem szívesen látott vendégek a makói utcákon.

1. rész: Fenyegetik a makói deszkásokat
2. rész: Nem vagyunk ördögök - mondják a görkorisok

(folyt. köv.)

Olvasóink írták

 • 5. vuk 2012. június 14. 08:44
  „4. Atkusz 2012.06.13. 15:29
  Nemtom, de majd elmegyek es kiprobalom :)”
 • 4. Atkusz 2012. június 13. 15:29
  „Aki nem ugrabugrál összevissza, csak gurul azt remélem nem büntetik!”
 • 3. vuk 2012. június 13. 15:17
  „En ugrabugra nelkul szoktam gorkorizni. Kozlekedesibol. Kozonsegellenes-e vagyok?
  Egyszer eskuszom csak ezert elmegyek Makora, viszem a korimat es a foutcan fogok korizni!”
 • 2. szentmiki 2012. június 13. 13:26
  „a csend igazat mond....”
 • 1. szilencium 2012. június 13. 12:02
  „A videot látva azt állapítottam meg,hogy a régi városháza eredeti,ősi magyar szabvány szerint megépített lépcsőzete,ami már száz évnél is régebben nagyon terhelt használatban van,az még bírja a deszkázást is!Ellenben a tőle 1 méterre lévő, szocialista-liste-lusta(Hofi után,szabadon) időben épített beton aknafedél ,magától szétporlad!!!Na ennyit azokról a féltett újonnan épített műtárgyainkról!Egyébként a díszkő féltők,miért nem tiltják ki a szökőkút mellől és árkádok alól a "vásári forgatagot" felépítő több tonnás kisteherautót vagy a mentőt?Azok több tonnával nem károsítanak,a gyerekek meg 40-60 kg-val összetörik a díszteret?Vagy a Gimnáziumnál rendre pirózhatunk a nép kedvéért?Ugyan már!
  A képekből is kiderül,hogy ez a mozgásfajta,egy életstílus.Olyan ,mint a rock& roll vagy bármi más ami a hétköznapokban már természetes.Vidéki lakodalmakban ,már nagyon régóta ugyan olyan tűzbe jött az idősebb korosztály is ,ha rokizást kezdtek játszani a zenekarok,mint a fiatalok,pedig az is mennyire imperalista,szociromboló dolog volt egy időben!Hagyjuk élni ezt a kis közösséget!
  Ahogy látom van energiaital,gondolom cigi és még lehet,hogy fű is.De....legalább mozognak mellé és a kis közösségükben van esély,hogy éppen ezekből nőhessenek ki az adrenalin-bomba mutatványokkal.Sosem koriztam,deszkáztam,de irígylem azokat akik ezt megteszik,azokat meg főleg jó szívvel nézem akik még trükköznek is ezen eszközökkel.A beszűkült agyú,otthon üldögélő "Pató Pálokkal" ellentétben ,én a kreativitást látom ezekben a fiatalokban!Ők még az unokájuknak is tudnak majd olyat mutatni,amire azok is büszkék lesznek,szemben a most fanyalgókkal,akik legjobb esetben megfogják a gyerek kezét és elviszik őket egy kürtős kaláccsal körített, kültéri operett estre,aztán ennyi a mozgás,szórakozás,közösség!
  Igaz történet:a Hollósy Kornélia utcán láttam egyszer,hogy egy 50-s Úr azt mutatta a lányának és unokájának,hogy a menetiránynak háttal állva, a biciklin is tud biciklizni!Nagyon érdekes mutatvány volt,a teljesen hétköznapi férfitól!A háttal biciklizés közben mesélte a leszármazottainak,hogy gyerek korában tanulta a többi gyerekkel együtt!Természetesen az unoka, a lány és még néhány bámészkodó,köztük az én lányom is csodálta,és azóta már mi is próbálgatjuk.Nos,ilyesmire lehetnek majd később képesek a most gonosznak ,közösség ellenesnek kikiáltott deszkások,korisok és bingások!Ne vegyük el ezt az élményt az utánunk felnövő generációtól!
  A főtéri burkolat,ha ezt nem bírja,akkor nem is baj,ha szét hullik,legalább lesz ok arra,hogy időnként felújítsák!Sajnos széthullik az majd magától is!Inkább erre menjen az adónk,mint a kizsigerlő bankároknak!
  Szurkolok,hogy a "Nagyjaink" normális gondolatok mentén eltöröljék ezt a deviáns, közösség ellenes rendeletet,amit értelmetlenül alkottak,és hagyják élni,kikapcsolódni,formálódni a fiatalok ezen közösségét is!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kinyitott a leégett söröző Makón

A héten zárul a vizsgálat annak tisztázására, miért ütött ki tűz vasárnap hajnalban a makói Tequila sörözőben. Tovább olvasom