Délmagyar logó

2017. 05. 27. szombat - Hella 14°C | 24°C Még több cikk.

Nemzetközi böllértalálkozó Csanádpalotán - Vérben gázoltak a rendőrök

Csanádpalota - Tizennégyszer szúrtak, vérben úszott a csanádpalotai kultúrház udvara, egész csapat rendőr jött a helyszínre. A kisvárosban nemzetközi böllérfesztivált tartottak a hétvégén.
Tényleg tizennégyszer szúrtak szombat hajnalban Csanádpalotán: tíz sertést és négy birkát öltek le a Kelemen László nevét viselő kultúrház udvarán, ahol nyolcadik alkalommal rendeztek nemzetközi böllérfesztivált. A benevezett 14 csapat között nem csak helyiek és környékbeliek voltak: a romániai Lippa, Nagylak, Pécska és Zsombolya, valamint a vajdasági Padé is képviseltette magát. Miközben az elsőnek kisült hagymás vért és májat kóstoltuk némi forralt borral, Kovács Sándor polgármestertől megtudtuk: a húsból egyedi receptek alapján összesen 600 adag készült. Ebből maguk a résztvevők és az érdeklődők falatozhattak az esti bálon, de jutott belőle a helyieknek is vasárnap ebédre.

A rendőrök intézkedése a húsvágóasztalnál is szakszerű és gyors volt. A szerző felvétele
A rendőrök intézkedése a húsvágóasztalnál is szakszerű és gyors volt.
A szerző felvétele

És hogy ehhez miért kellettek a rendőrök? Azért, mert most először a makói kapitányság is benevezett a versenybe. Palicz András rendőr- és ezúttal csapatkapitány lapunknak elmondta: Nádasdi Tamás bűnügyi és Nagy Sándor közrendvédelmi osztályvezető, Jáksó Imre bűnügyi technikus, Baranyi László járőr és egy civil segítő, Baranyi Zoltán fogott neki a rendőrcsapat kötelékében a húsfeldolgozásnak.

Olyan gyorsan járt a kezük, olyan ügyesen dolgoztak, mintha parancsra tették volna: két disznóval is végeztek, míg más csapatok csak eggyel. Hogy milyen titkos receptet vetettek be, nem árulták el, azt viszont igen, hogy az általuk készített étkek közül az egyedi fűszerezésű kolbászra a legbüszkébbek. Megkóstoltuk – elmondhatjuk, joggal büszkék, ki is érdemelték a minden csapatnak hagyományosan járó első helyet.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tetten érték a hajléktalan betörőt

Lakossági bejelentés alapján értek tetten a rendőrök egy 59 éves férfit, miközben egy maroslelei házba akart betörni. Tovább olvasom