Délmagyar logó

2018. 03. 20. kedd - Klaudia -3°C | 4°C Még több cikk.

Nemzetközi díjat nyert a Hagymatikum

Makó - Második díjat nyert kategóriájában a makói Hagymatikum fürdő a Nemzetközi Ingatlan Szövetségtől. Az 1992 óta megrendezett versenyben idén három magyar épület ért el helyezést: a Gödöllői Királyi Kastély és a budapesti Green House Irodaház kategóriagyőztes lett.
Mindent Makóról

A delmagyar.hu hivatalos makói Facebook oldala, nem csak makóiaknak!

A Nemzetközi Ingatlan Szövetség (FIABCI) Prix d`Excellence nívódíjpályázatán, resort kategóriában második díjat nyert a makói Hagymatikum fürdő. Műemlék és irodaház kategóriában is magyar győztest avattak, előbbi a Gödöllői Királyi Kastély, utóbbi a budapesti Greenhouse Irodaház. A nemzetközi eredményhirdetést a múlt héten tartották Luxemburgban, a magyar elismeréseket pénteken adták át Gödöllőn.

A FIABCI a világ 60 országában működik, 1992 óta hívja fel a figyelmet nívódíjaival a legjobbnak ítélt, legalább egy éve befejezett és működő ingatlanfejlesztésekre. Makó fürdője tavaly a hazai versenyen vívta ki a jogot arra, hogy a nemzetközi mezőnyben is indulhasson.

2014-ben 15 országból adtak be pályázatokat a világversenyre, a 67 fős zsűri többféle szempont alapján rangsorolt, az építészeti megoldások mellett fontos volt a környezetvédelem és a társadalmi hasznosság is. Magyarország 1998-ban szerepelt először ezen a versenyen, eddig 14 kategóriagyőzelmet és 16 második díjat nyertek magyar ingatlanberuházások.

Az építészeti megoldások mellett fontos volt a környezetvédelem és a társadalmi hasznosság is, amikor a zsűri értékelte a Makovecz Imre tervezte épület. Fotó: Karnok Csaba
Az építészeti megoldások mellett fontos volt a környezetvédelem és a társadalmi hasznosság is, amikor a zsűri értékelte a Makovecz Imre tervezte épület. Fotó: Karnok Csaba

A Hagymatikum díját Buzás Péter makói polgármester, Szabó Marianne, Makovecz Imre tervező özvegye, valamint Miklóssy Ferenc, a kivitelező Keviép Kft. igazgatója vette át Gödöllőn.

– Ez az elismerés azt tanúsítja, hogy egy nemzetközi szakmai szervezet a világ 26 legjobb ingatlanfejlesztése közé sorolta a fürdőnket, amely bolgár, amerikai és vietnami tengerparti beruházásokkal indult egy kategóriában – mondta a Délmagyarországnak a díjátadó után a makói polgármester. – Nagyon jó érzés ilyenkor makóinak lenni.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Körözött román férfit hajszol a rendőrség, egy panzióban majdnem megfogták

Áttört a nagylaki határátkelőhelyen egy román férfi. A rendőrök nagy erőkkel keresik. Egy makói… Tovább olvasom