Délmagyar logó

2017. 08. 21. hétfő - Sámuel, Hajna 14°C | 23°C Még több cikk.

Népjóléti képzés 34,9 millióból

Makó - 34,9 millió forintot nyert a makói Egyesített Népjóléti Intézmény szakmai képzésekre. Másfél év alatt mind a száz dolgozó részt vesz valamilyen oktatáson, sőt a gondozottak hozzátartozóit is igyekeznek ebbe bevonni.
Tréning, képzés és tudásbővítés 250 makóinak – ez a mottója annak a másfél éves programnak, amelyet az Egyesített Népjóléti Intézmény (ENI) valósít meg 34,9 millió forintos, teljes egészében uniós pályázati forrásból. Az intézmény egyébként 1997-ben alakult különböző elődintézmények összevonásával. 100 dolgozója van, éves költségvetése nagyjából 500 millió forint.

Mindent Makóról

A delmagyar.hu hivatalos makói Facebook-oldala, nem csak makóiaknak.

Az oktatás összesen 1540 órányi előadást jelent helyi és meghívott szakemberek bevonásával. Az ENI mindegyik dolgozója részt vesz valamilyen képzésen, s rajtuk kívül még 150-en, főként a gondozottak önként jelentkező hozzátartozói hallgathatnak meg előadásokat. Az intézmény vezetője, Szűcs Antalné elmondta: céljuk a szociális és a gyermekjóléti ellátás színvonalának emelése; ennek érdekében többek között mediációs képzést tartanak, illetve az időskori demencia kezelését segítő legfrissebb információkkal vértezik fel a résztvevőket. Az így kialakuló együttműködés, illetve a szervezeti kereteken túlmutató tudásanyag a város jövőbeni egészségtervét is megalapozhatja – hangsúlyozta Buzás Péter polgármester.

A projekt további haszna, hogy az önkormányzat a projekt révén megvalósuló modellnek köszönhetően költségtakarékosabbá teheti az intézmény fenntartását úgy, hogy kapacitását párhuzamosságok nélkül működteti, és külön források nélkül is alkalmassá válik a jogszabályok legújabb feltételrendszerének. A modellt az ENI országos példaként is ajánlja.

Olvasóink írták

 • 4. Egyolvasó 2013. július 07. 12:56
  „3. Qllancs 2013.07.07. 09:21

  Ha nincs ismeretséged felesleges is minden erőfeszítés, a képzésekre, és a segítség is csak a baráti köre futja, mint a munkaügyi kirendeltségnél Makón.”
 • 3. Qllancs 2013. július 07. 09:21
  „Ez egy kamu projekt:Nesze semmi fogd meg jól !Semmi értelmét nem látom.
  Én havonta járok oda bélyegeztetni ?? de mi értelme ??? nem tudom.Mert se munkát nem adnak, se nem segítenek álláshoz jutni, se pénz nem jár érte.
  Csak látszat..tök felesleges, de 1 embert ezért fizetnek .”
 • 2. Egyolvasó 2013. július 07. 07:06
  „"...céljuk a szociális és a gyermekjóléti ellátás színvonalának emelése; ..."

  Ez a cél, " Messze van, mint Makó Jeruzsálemtől."”
 • 1. balihoho 2013. július 06. 11:00
  „Erről a "népjóléti" elnevezésről, mindig Hofi jut eszembe: Két képviselő beszélget a parlamentben. Te mi leszel? Kérdi az egyik. Tengerészeti miniszter! De hiszen nincs is tengerünk! mondja a másik. Te hülye vagy! Van népjóléti miniszter is!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Román énekszó a Maros partján

Két helyszínen, Magyarcsanádon és Makón zajlik ezekben a napokban a makói Román Nemzetiségi Önkormányzat nyári tábora. Tovább olvasom