Délmagyar logó

2017. 04. 30. vasárnap - Katalin, Kitti 5°C | 16°C Még több cikk.

Népszerű a koripálya

Makó - Ha tél, akkor korcsolyázás, és szerencsére erre már városunkban is van lehetőség. Hétvégén ellátogattunk a jégpályára, és kíváncsiak voltunk, hogy tetszik az a makóiaknak.
A hétvégén tele volt a pálya kicsikkel és nagyokkal, családokkal. A korcsolya kiválasztása után, mindannyian örömmel vették birtokba a pályát. Akadt, aki már bátran rótta a köröket, míg mások a palánkhoz kapaszkodva tették meg az első lépéseket.

Népszerű a koripálya Makón - GALÉRIA

A korcsolyázók között találkoztunk Gavrán László, tizenkét éves diákkal, aki barátjával érkezett ide. – Nagyon jó a koripálya, örülök, hogy végre Makón is van erre lehetőségem – mondja László, aki egyébként Szegeden él, ám amikor nagymamájához jön látogatóba, nem hagyja ki a csúszás élményét. Barátjával ezúttal olyannyira kedvet kaptak a korcsolyázáshoz, hogy két turnust is maradtak. Gyuris Márkó hozzátette, ő külön örül, hogy Makón is megépült a pálya, hiszen ha korizni akar, nem kell Szegedre beutaznia, így kevesebb pénzből tud korcsolyázni. Ezek mellett azért szeretik a sportot, mert jó kondícióban tartja őket, valamint kiválóan kielégíti mozgásigényüket. – Olykor a suli után is eljövök korizni, kikapcsolódásképp – tette hozzá Márkó. A fiúk szerint az enyhébb idő nem kedvez a korcsolyázóknak, hisz ekkor könnyen kásásodik a jég, amin nem könnyű csúszni.

A két fiatal saját korival rendelkezik, így nekik csak a hatszáz forintos belépődíjat kellett kifizetniük, de az sem kizáró ok, ha valakinek nincs korcsolyája, hiszen ötszáz forintért bérelni is lehet. Közönségjég minden nap délutánonként van, amikor bárki birtokba veheti a pályát. Esténként pedig már a jéghoki edzéseknek ad otthont a Deák Ferenc utcai korcsolyapálya. Az itt található büfében gondolnak a hidegre is: meleg teával, forralt borral várják a fázósokat.

Népszerű a koripálya Makón - GALÉRIA

Éppen teával melegítette magát Domokos Dávid és baráti társasága. Míg pihenőidőt tartottak két csúszás között, szívesen osztották meg tapasztalataikat. A csapat gyakran látogatja a pályát, hetente akár háromszor is eljönnek. Mint mondják a hétvégékre jellemzőbb a tömeg, ilyenkor kevesebb a hely, nehezebb kikerülni egymást. A jég minőségére csak annyit mondtak, hogy az akkor a legjobb, ha előző éjszaka fagypont alá csökkent a hőmérséklet. Mindezek ellenére, bármikor jönnek, jó kedvvel húzzák lábukra a korcsolyát.

Olvasóink írták

 • 6. makovaros 2013. január 17. 15:02
  „3. Köszi a választ.
  Igazából a régi épület helyett lehetne a hagymaházba vagy a Galamb Av termében. De a jogdíj míg úgyis problémás mait mondtál hogy nem térülne meg, Bár 3D vetítő már mindenféleképp kéne ami nem tudom mennyi. csak azért mégis kicsit szomorú hogy egy 20 ezres városban nincs Pláne mikor régen kettő volt.
  Talán ha egy kicsit más kép álltak volna a régi mozihoz az illetékesek gondolok itt évente 1 millát mondjuk ráfordítottak volna, Mert most is költenek rá csak most már be van zárva. Befedték a régi hátsó vészkijáratokat (vandalizmus miatt szükség volt), kerítést építenek a parkoló felül. A volt központi konyha előtti terület tavalyi rendbehozása (bár megjegyzem kb mostanra megint úgynézki mint nézet.) És egy kis tégla épületet is lebontottak. De lehetne még sorolni.”
 • 5. 80sFan 2013. január 15. 19:35
  „Ez a mozi dolog szép és jó, bennünk idősebbekben még él az emlék róla, róluk. De mivel ez valóban nagyon költséges és soha meg nem térülő dolog, ezért nonszesz. Bele lehetne ölni a tízmilliókat, aztán mindenki köpködne, hogy nekünk kell nyögni a városi terhekkel együtt, pont mint a fürdő esetében.
  Amúgy tök jó, ha kevesen vannak a fürdőben, mert utálom a tömeget! :))”
 • 4. WSS 2013. január 15. 17:34
  „Népszerű? A képek alapján kb. annyira mint a makói fürdő. Ezek szerint a nép az kb. 21 emberből áll, mert ennél többet egy képen se tudtam megszámolni a fényképésszel együtt? A népszerűség párosul-e a nyereségességgel?”
 • 3. dmonlájn 2013. január 14. 21:49
  „@ makovaros és Miértne?
  Mozi, igen valóban jó lenne egy mozi... de lássuk be annak sokkal többe kerül a fenntartása, elárulom miért:
  - egy új filmnek a sugárzását megvenni, mondjuk a bemutató utáni héten is iszonyat sokba kerül, Makón, amíg Szegeden csak nem volt a pláza Cinemacity, kb 2 hónappal a bemutató után vetítették a filmet 3-4 alkalommal. Akkor sem jött vissza a kifizetett film jogdíja.... Most gondoljunk bele: megvesznek egy siker filmet az országos premier utáni hétre.. kb 2 alkalommal lenne rá 60-70 %-os nézettség, mert sokan már inkább bemennek Szegedre megnézni az első héten. Ennyi vetítéssel lehetetlen kitermelni a film árát.
  Nézzünk meg egy mai "plázamozit". 1-2 nagy és 3-8 kisebb, kényelmes székekkel, klímával, modern vetítővel felszerelt terem van, ami csak a nagy kasszasiker gyanús filmeknél van 80 %-os töltöttséggel. Utána exponenciálisa csökken.
  Makón most van egy kb 200-240 férőhelyes régi, kopott műbőrrel bevont kényelmetlen székek, régi vetítőgép. Mondjuk ha az önkormányzatnak lenne rá több 10 milliója - mert ennyi - a felújításra, akkor sem térülne meg soha. Átalakításra - mondjuk 1 kisebb kb 120 férőhelyes terem, akár 3D technikával és kiszolgáló helyiség vagy szórakozó hely vagy kávézó - galéria vagy étterem kialakítása inkább megérné, bár gyanítom ez inkább közelítene a 100 milliós tételhez, aminek szintén kétséges a megtérülése. A labda valóban fel van dobva, csak a leütéshez hiányzik a megfelelő gazdasági környezet! És nem csak Makón.
  Mondok egy példát:
  KÖKI Terminál Budapest, azért nem létesült benne mozi - bár a környéken a legközelebbi Mozi a Corvin kb 20 percre a KÖKI-től- mert az akkor még két nagy mozi (Palace és Cinemacity, a Cinema felvásárolta a Palace mozik egy részét) nem látta a megtérülést, pedig csak egy 4 termes mozit terveztek.”
 • 2. Miértne? 2013. január 14. 18:33
  „A minap éppen ezt mondtam a feleségemnek amit ön: már egy mozi se ártana Makón. Ha a fiam vagy esetleg mi megnéznénk egy jó filmet, be kell utazni Szegedre.Ez rendkívül költséges na és persze időigényes. Mintha vissza mentünk volna az időben úgy 30-40 évet-igaz Makón akkor is volt mozi-. Tisztelt városvezetés. A labda fel van dobva.”
 • 1. makovaros 2013. január 14. 17:01
  „Jó ez nagyon, de talán már egy mozi se ártana, És akkor nem kéne 600-700- ért szegedre járni. Plusz turisták is betudnának ülni egy kis mozizásra. 3d s technika mellet már garantált igény lenne rá, mert torrentről nem lehet 3d -t csinálni :) Bár sok filmre csak ráteszik a 3d-t de azért van egy két normális film is”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hegesztenek a tejgyárban

Kiszámíthatatlan, mi történik egy gyár épületével, ha leáll a termelés. Tovább olvasom