Délmagyar logó

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 26°C Még több cikk.

Nincs üres nap a Zöld békában

Nagyér - Várakozáson felüli népszerűséget hozott a nagyéri Zöld béka vendégháznak a falut érintő, egy esztendeje átadott, 192 kilométeres gyalogtúra-útvonal: ebben a hónapban egy napig sem voltak üresek a szobák.
Majdnem pontosan egy évvel ezelőtt adták át azt a két megyét – Csongrádot és Békést – érintő 192 kilométeres gyalogos túraútvonalat, amelytől azt remélték, hogy idegenforgalmi szempontból még vonzóbbá teszi az úgynevezett marosháti kistérséget – ide tartozik többek között Nagyér és Pitvaros. A 200 milliós beruházással, főként uniós támogatással kialakított hálózatot útbaigazító, illetve a táj természeti értékeiről tájékoztató táblákkal és piknikezésre is alkalmas pihenőhelyekkel tették még vonzóbbá.

Lőrincz Tibor polgármester lát jövőt a turizmusban. Fotó: Segesvári Csaba
Lőrincz Tibor polgármester lát jövőt a turizmusban.
Fotó: Segesvári Csaba

A nagyériek abban bíztak, hogy a korábbinál is nagyobb lesz az érdeklődés az önkormányzat által három éve megnyitott, 27 férőhelyes vendégház, a Zöld béka iránt. Egy esztendő múltán Lőrincz Tibor, az aprócska, hangulatos falu polgármestere arról tájékoztatott: várakozásuk fényesen bevált. Korábban heti 5–8 foglalásuk volt, ehhez képest a múlt hónapban csak egy-két nap telt el úgy, hogy nem volt szállóvendégük, a július pedig abszolút telt házat hozott. A foglalásokból most úgy tűnik, hogy az augusztusnak is legalább a fele már be van táblázva. A vendégház eddig is kitermelte működési költségeit – immár ezt a szerény eredményt is sikerült meghaladni.

A Nagyéren megszálló turisták többsége diák. Sokan jönnek Szeged és Makó térségéből, de voltak már külföldi, Szlovákiából érkezett vendégek is – ez a vidék nemzetiségi összetételét ismerve egyáltalán nem meglepő. Lőrincz Tibor azt mondja, látnak jövőt az idegenforgalomban, és miután a ház már tökéletesen megfelel a vendégek igényeinek, most a turistacsalogató programkínálatot szeretnék tovább bővíteni, színesíteni. A túratérképen ábrázolt, Nagyért érintő terület egyébként 1021,5 négyzetkilométer; ezt gyalog 4 nap alatt lehet bejárni, de aki akar, kerékpárt is bérelhet a Zöld békában.

Olvasóink írták

 • 4. mosómasa 2011. július 29. 23:38
  „Gratulálok! Sok sikert hozzá!”
 • 3. nezdcsak 2011. július 28. 18:30
  „2.,LÁJK”
 • 2. zoltanszabo 2011. július 28. 13:23
  „Ha Makón megnyílik a fürdő még többen jönnek erre. Fellendül a falusi turizmus. Csend, nyugalom, jó levegő , jó magyaros kaja , megfizethető árak . Csak úgy dől a vendég .”
 • 1. 3évesférfi 2011. július 28. 11:24
  „Nagyon szép! Gratulálok.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Eltűnt a zöldség a ferencszállási házak elől

Eltűntek a 43-as főút mellett háztáji zöldséget kínáló kis standok Ferencszálláson. Egy éve még majdnem minden ház előtt volt ilyen – a minap az egész faluban nyolcat számoltunk össze. Tovább olvasom