Délmagyar logó

2018. 02. 23. péntek - Alfréd 0°C | 5°C Még több cikk.

Novák Előd jó egészséget kívánt Rikárdónak

Nyilvános bocsánatkérést vár a szilveszter éjjel világra jött baba édesapja, Rácz Péter Novák Elődtől. A Jobbik képviselője nem kér bocsánatot.
A Jobbik képviselője január elsején közösségi oldalán azt írta, Rácz Péter Rikárdó "mellett szerencsére szaporodik a magyar is néhol". Novák Előd nem kér bocsánatot, szerinte nem cigányozott, sőt, inkább ő várja el, hogy az apa megkövesse, mivel szerinte a férfi nem mond igazat.

Novák Előd nem kér bocsánatot. Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt
Novák Előd nem kér bocsánatot. Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Nem mondtam semmi sértőt, nem látom be, miért kellene bocsánatot kérnem - mondta az Origónak Novák Előd. A Jobbik alelnöke szerint a cigányok kettős (cigány-magyar) identitásúak, maguk hoznak létre kisebbségi önkormányzatokat, ezért sem bántó, hogy bejegyzésében megkülönböztette őket a magyar nemzetiségűektől - de magyar állampolgárságukat ezzel nem vonta kétségbe.

Novák Előd sajnálja, "hogy Rácz Péter Rikárdó édesapját is bevonták a hisztériakeltésbe", ugyanakkor maga vár el bocsánatkérést az apától, mert, a férfi szerinte valótlanul állította, hogy gyűlölködő kijelentést tett az újszülöttel kapcsolatban. "Legkisebb gyermeküknek ugyanakkor jó egészséget kívánok!"- tette hozzá a Jobbik alelnöke.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rikárdóék álmatlan éjszakái

Egyelőre nem nyilatkoznak, nyugalmat szeretnének az ország első babájának, Rácz Péter Rikárdónak a szülei. Tovább olvasom