Délmagyar logó

2017. 10. 19. csütörtök - Nándor 10°C | 24°C Még több cikk.

Nyári tábor: összeadják, mint a kőlevest

Makói térség - Nem csak nagyvárosban lehet gond a szünidőben értelmes elfoglaltságot találni a gyerekeknek, ezért megnéztük néhány Makó környéki településen, szerveznek-e nyári tábort. Néhol egész sokat tartanak, másutt egyet sem.
Földeákon a nyári szünidő alatt egy tábort rendeznek: július elsejétől 5 napig a hagyományőrzésé a főszerep. A tábort – mint tavaly – az általános iskola egyik pedagógusa tartja. Lesz többek között kézműves-foglalkozás, meseolvasás és színjátszás, de belefér egy kirándulás is a makói Hagymatikumba – hallottuk Búzásné Vizi Judit intézményvezetőtől. A tábor nem bentlakásos, de étkezést biztosítanak a gyerekeknek, és fedezik a fürdőbelépőt is – így kerül 4500 forintba. A korábbi években az általános iskola sporttábort szervezett. Idén ez elmarad, de úszótanfolyamot most is tartanak.

A legkisebbek nem táboroztatnak

A legkisebb falvakban nem szokás táborokat tartani – idén sem fognak. Nagylak polgármestere, Gyarmati András lapunknak azt mondta, tapasztalatai szerint az ottani gyerekek jól el tudják tölteni a szünidőt a falu közösségében is. A legkisebb Csongrád megyei falu, Kövegy polgármestere, Galgóczkiné Krobák Máriaúgy tájékoztatott: mivel a faluban élő gyerekek a makói, illetve a csanádpalotai általános iskola diákjai, az ott szervezett szünidei táborokban vesznek részt.  

Apátfalván több tábor is lesz a nyáron, szinte teljesen kitöltve a szünidőt. A falu hírlevelében olvasható felhívás szerint terveznek programot angolul tanuló kezdőknek és haladóknak, lesz népi kézműves-, modern- és néptánc-, képzőművészeti és környezetvédelmi, valamint barkácstábor is. Ezek egy részét a faluházban, némelyiket az általános iskolában tartják. Egy részük ingyenes, a többiért kell különböző összegű részvételi díjat fizetni. A legnagyobb kiadást a néptánctábor jelenti a szülőknek: 4 napra 7500 forint – ez viszont bentlakásos.

A csanádpalotai Kelemen László Művelődési Ház igazgatója, Ádok István elmondta: e hónap végétől néptánc-, július–augusztus fordulóján pedig honismereti tábort tartanak a kultúrházban. Előbbire nyertek pályázati támogatást, az utóbbira nem, ennek ellenére egyikért sem kérnek részvételi díjat a gyerekektől. A tábor vezetői szívességből dolgoznak, az uzsonnát, innivalót összeadják a szülők; olyan ez, mint a mesebeli kőleves, amihez mindenki hozzáteszi a magáét – mondja az igazgató.

Olvasóink írták

  • 1. Silvio_Dante 2012. június 15. 16:54
    „Csak nyitott szemmel kell járni! Makón is több helyen is színes és kreatív táborozási lehetőséget lehet találni!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Két fa állította meg a román rendszámú autókat

Két román rendszámú autó ütközött kedden délután Makón. Tovább olvasom