Délmagyar logó

2017. 08. 19. szombat - Huba 20°C | 35°C Még több cikk.

Nyárvégi hangulat a Hagymatikumban

A nyár utolsó hétvégéjét sokan használták ki pihenésre a makói Hagymatikum fürdőben. Habár a kánikulától messze volt a hőmérő higanyszála, és időnként sötét felhők tarkították az eget, ám ezek sem szegték kedvét a fürdőzni vágyóknak.
Szombaton, a nyár utolsó napján pihentük ki fáradalmainkat, újult erőt gyűjtve a Hagymatikumban. Nemcsak mi szerveztünk lazítást erre a napra, hisz sokan jöttek Szegedről, Hódmezővásárhelyről, sőt Békés megyéből és Romániából is Makóra. Habár a nyárvégi hangulat érezhető volt a fürdőben - nemcsak a felhős idő, de a látogatók száma is az augusztus végi állapotot tükrözte -, ennek ellenére kellemesen lehetett pihenni. A felhők sem zavarták nyugalmunkat, hisz a beltéri, és a külső termálmedencék biztosították a helyet a lazulni vágyóknak.

A nyár utolsó hétvégéjét sokan használták ki pihenésre a makói Hagymatikum fürdőben.
A nyár utolsó hétvégéjét sokan használták ki pihenésre a makói Hagymatikum fürdőben.

Mindent Makóról

A delmagyar.hu hivatalos makói Facebook-oldala, nem csak makóiaknak.

A fürdőben ezen a hétvégén is rengeteg vidéki, sőt külföldi vendég pihent. Sokan most először próbálták ki a fürdő szolgáltatásait. Borsi Jánosné Hódmezővásárhelyről érkezett családjával Makóra, aki névnapja alkalmából kapta a fürdőlátogatást ajándékba. Mint mondja, ő választhatta ki, melyik fürdőben szeretne pihenni. – Itt, a makói fürdőben még nem jártunk, és már régóta szerettük volna kipróbálni az itteni medencéket. Nagyon meg vagyunk elégedve mindennel, egyszerűen leírhatatlan, hogy milyen szép – meséli Rózsa.

Szintén először járt itt a szegedi Kneip Borbála, aki holland barátját is magával hozta. Ők más szemszögből is szemügyre vették a Hagymatikumot, ugyanis mindketten építészhallgatók. Nem volt túl meleg, ezért a fiatal pár a beltéri medencéket is kipróbálta. Borbálát és párját elbűvölte az építészeti remekmű, a medencékkel is meg voltak elégedve, így biztos, hogy máskor is ellátogatnak Makóra pihenni.

Ugyancsak Szegedről érkezett Bálint Anna és Bálint Andrea. Ők még az iskolakezdés előtti utolsó napokat használták ki a pihenésre. Szerintük az utolsó feltöltődésre is szükség van a tanév előtt, hogy a gyerekek pihenten kezdhessék meg a tanulást. Több makói család csobbant egy utolsót, míg a gyerekek az úszótanfolyamon megtanultakat gyakorolták.

Megkérdeztük Scheitzner Beátát, a Hagymatikum igazgatóját, milyen nyarat zár a fürdő. Mint megtudtuk, a legtöbb vendéget júliusban és augusztusban fogadták, jóval többet a tavaly ilyenkorinál. Büszkék arra, hogy több napon is a maximális vendégszám; 2000 fő élvezte a fürdő szolgáltatásait. – Elégedettek vagyunk a szezon eredményeivel, reméljük, hogy ősszel és télen is hasonlóan jó adatokról számolhatunk majd be – összegzett a vezető.

Olvasóink írták

 • 11. mátka 2013. szeptember 04. 14:21
  „80 s Fan E témában ,butaságokat írtál. Hagyjuk is. Úgyhogy én sem, mi sem.”
 • 10. 80sFan 2013. szeptember 04. 09:57
  „Nem, nem én sértődtem meg...”
 • 9. mátka 2013. szeptember 04. 08:44
  „A 4 helyett természetesen 7 nek szólt a válasz mielőtt élcelődne :)”
 • 8. mátka 2013. szeptember 04. 08:37
  „4 össze vissza beszélsz. Milyen öntudat ???? Az ,hogy valami ne veszteséggel működjön,annak mi köze az öntudatos nemzeti családnak ? Egy adott város terhe, városok terhe az, ami hasonló fejlesztéseknél is jelentkezik. Gazdaság. Ha csak butaságokat tudsz válaszként írni,akkor érhető a sértődöttséged. Alapvetően emiatt,mindegy is mit válaszol. Ha hozzád nem jutnak el értelmes gondolatok, az nem baj.”
 • 7. 80sFan 2013. szeptember 03. 21:07
  „#4 Örülök, még sok-sok ilyen öntudatos családra van szüksége nemzetünknek! Előre!”
 • 6. szilencium 2013. szeptember 03. 17:42
  „Folyamatosan ötletelnek,és láthatóan egyre több ember érdeklődését keltik fel!Ha sikerül a fürdő falain ,kívülre is szélesíteni ötleteiket,az biztosíthatja az egész éves ,jó kihasználtságot!Bejött a késő esti fürdőzés,és a nyári programok is.Nem igazán vagyok a hakni zenék híve,de nagyon sokan ezt a stílust szeretik.A mulatós zenét kedvelőket is lehetne mozgósítani a fiatalok példájára,de nyirkos,őszi és zord ,téli napokon akár meditációs feltöltődésekre vágyókat is lehetne megszólítani.A meditációs pihenéshez,nagyon ideális helyszín lehet ez az épület.Az építkezést elleneztem,de most,hogy készen van,az adósságot vissza kell fizetni,inkább szurkolok a vezetőségnek,hogy sikerüljön,minél sikeresebben üzemeltetni a komplexumot!”
 • 5. pog 2013. szeptember 03. 08:37
  „az őszi hónapok lesznek igazán kihívás a vezetőségnek,hogy a vendégeket hogyan és mi módon várják..”
 • 4. mátka 2013. szeptember 03. 08:08
  „2. Ahhoz, hogy valaki a turizmust mint szakma lássa és tudjon dolgokat,nem kell minden fürdőbe elmenni. Az üzemelési költség végképp nem olyan összeg amihez ne lehetne hozzágondolni illetve ha olvasnál más fürdőkről is cikkeket biztosan tudnád, hogy ez egy komoly napi szintű kiadás.Sok helyen szorultak már meg.. És AHA voltunk, családommal, barátainkkal is. Ez mégsem befolyásolta az előző vezetések eredményeit sem. Hiszen nem erről van szó, mondjuk pl gazdaságos működés kapcsán. Hozzájárultam,mert mi én és a családom akkor nyitjuk ki a szánkat, ha tudja is mit beszélünk.”
 • 3. Cillit_bang 2013. szeptember 02. 18:56
  „Csodás.....”
 • 2. 80sFan 2013. szeptember 02. 17:01
  „Aha. S te voltál-e a fürdőben? Hozzájárultál-e ahhoz, ami szerinted is fontos?”
 • 1. mátka 2013. szeptember 02. 14:34
  „, hogy több napon is a maximális vendégszám; 2000 fő .... mennyi vendégnél nullás egy nap, azaz nem veszteséges. Egy ilyen komoly méretű fürdő humán erő és energia felhasználása, naponta komoly összeg. Főleg úgy, hogy több napon volt ez "nagy " látogatói szám, csupán. Akkor szinte biztosan veszteséges lesz a szezon is. Nem az lényeg ,hogy egy-két napon mennyien voltak. Az, hogy ne legyen veszteség,ami évekre előre realizálható. Talán ez a fontos.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Makoveczet akarják a pályázók

Óriási az érdeklődés az iránt a pályázat iránt, amelynek keretében a makói Makovecz-emlékhely megalkotóját szeretné megtalálni a város. Tovább olvasom