Délmagyar logó

2016. 09. 28. szerda - Vencel 9°C | 22°C

Nyert is, vesztett is a városi tévé Makón

Makó - Pontos adatok ugyan nincsenek, de biztos, hogy nem tett jót a digitális átállás a makói tévé nézettségének - a csatorna eltűnt a kábeles programcsomagokból, a sugárzott adás vételkörzete pedig leszűkült.
– Nyertünk, de veszítettünk is nézőket technikai okok miatt – összegzi Kisistók Tímea, a makói tévé vezetője a kötelező digitális átállás eredményét. Ami a nyereséget illeti, mivel a tévé műsorát a neten is lehet követni, főleg a fiatalok számítógépen vagy okostelefonon, nem is feltétlenül az adás idején nézik a műsort.

Ugyanakkor az a korosztály, amelyik megszokta, hogy leül a tévé elé, a digitális kommunikációtól pedig idegenkedik, vesztese a változásnak. Bár egyelőre egy 1500 forintért beszerezhető digitális antennával még látható az analóg földi sugárzású adás, nem tudni, ez meddig tart. Ami pedig a digitális sugárzást illeti, a vételkörzet leszűkült: már nemhogy a környező falvakban, a város teljes területén sem látható a makói tévé, ráadásul kikerült a kábelszolgáltatók programcsomagjából is.
 
Készül a makói tévé híradója - a vágóasztalnál Kisistók Tímea, Biczok Norbert és Semetka Martina. Fotó: Szabó Imre
Készül a makói tévé híradója – a vágóasztalnál Kisistók Tímea, Biczok Norbert és Semetka Martina. Fotó: Szabó Imre

A probléma a legutóbbi testületi ülésen is szóba került, ahol Hadik György képviselő (Fidesz) egyéni indítványában azt szorgalmazta, a város próbáljon meg tárgyalni a szolgáltatókkal. Kisistók Tímea szerint ez jó szándékú kezdeményezés, de megjegyzi: ez ügyben már maga is tett lépéseket. Kiderült, a műholdas szolgáltatók több milliót kérnének – a belépési díj a 10 milliót is elérheti, a havi díj szintén milliós tétel.

A 8 főt foglalkoztató makói tévé idei költségvetése 34 millió forint. Ugyanakkor az egyik, Makón ismert szolgáltatóval a megállapodáshoz közel járnak, jóval kedvezőbb feltételekkel. Az igazi megoldást azonban a vételkörzet kibővítése jelentené. Ezt tavaly februárban, illetve a nyáron is kérte a hírközlési hatóságtól, de elutasították.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kétszer utalt duplabért a KLIK a makói pedagógusnak

Kétszer utalt duplabért a KLIK a makói pedagógusnak
Kétszer utalt duplabért a KLIK a Csongrád megyei tanárlázadás ikonjának számító Horváthné Oláh Máriának. Tovább olvasom