Délmagyar logó

2017. 12. 14. csütörtök - Szilárda -1°C | 8°C Még több cikk.

Nyitás előtt nézelődtünk Hagymatikumban

Makó - Az ünnepélyes átadás előtt nyílt napokat tartottak az új makói fürdőben. Megtapogattuk a falakat, benéztünk az öltözőbe. Körbejártuk az újszagú fürdőt.
- Kár, hogy Makovecz Imre nem lehet itt! - mondta szomorúan egy idős hölgy a Hagymatikum élményrészlegének impozáns fehér oszlopa előtt. Az átadó ünnepség ugyan pénteken lesz, az új fürdőt már kedden és szerdán megnyitották az érdeklődők előtt. Nem is maradt üresen: reggeltől késő estig egymást váltották a csoportok.

Ahogy korábban írtuk, a helyi Tourinform Irodánál lehetett a sétára jelentkezni, de hamar elfogyott a hely. Az épületben annak tudatában sétálni, hogy nem csobbanhatunk a medencében olyan érzés volt, mintha mézesmadzagot húztak volna el az orrunk előtt. A látvány viszont mindent kárpótolt.

Az ünnepélyes átadás előtt nyílt napokat tartottak az új makói fürdőben.
Az ünnepélyes átadás előtt nyílt napokat tartottak az új makói fürdőben.

A háromnegyed órás séta előtt műanyag, zöld cipővédőt kellett a lábunkra húzni, ezzel csoszogtuk keresztül az épületet. Nem az egészet, a vendégeket kalauzoló hölgy tájékoztatása szerint, csak úgy 60 százalékát. Nem mehettünk például a gyerekrészlegre. mert még nem volt kész. Mivel odakinn nagypelyhekben hullt a hó a külső gyógymedencét sem láthattuk közelről.

Megnézhettük az élménymedencét, a wellness- és családi részleget, a szaunákat - amiből többféle is van- , az öltözőket, és megtudtuk hogyan működik a karórás beléptető rendszer. Itt-ott még kábelek lógtak a falakból és látszott, nincs azért még minden a pontos helyén. A szűk folyosókon majdnem eltévedtünk. A fürdők fürdőjében a természetes, barnás árnyalatú színek dominálnak. Ottjártunkkor még érezni lehetett a festék szagát.

A szövevényes folyosórendszerből előbukkanó masszázs és szauna világból az épület szívéhez érkezve többeknek elakadt a lélegzete. Volt olyan is, aki keresztet vetett, amikor belépett a hatalmas csarnokba. Makovecz Imre organikus építészetének jellegzetes íves formái, az ég felé törő vonalak, a földből kinyúló faszerkezetek között nem győzték a fejüket kapkodni az emberek. Furcsa, mert először nem a lényeget, a medencéket nézi az ember, hanem a hatalmas oszlopot, ami fölvezeti a tekintetet az égre.

Nyitás előtt így néz ki a Hagymatikum. Videó: Makói TV

Az idősebbek megpihentek a műanyag napozóágyakon. Itt kattogtak csak igazán a vakuk, mindenki fotót akart. Megfogták a díszpálmák levelét, kiderült tényleg igaziak. Bár szóltak, hogy tilos, a víz hőfokát többen is leellenőrizték.

- Jó, hogy leraktuk a bejáratnál a kabátot - mondta egy anyuka kislányának a gyógyvizes medence mellett, a párát ott csaknem harapni lehetett, az élmény részlegen – talán mert a víz hidegebb - kellemesebb idő volt. - Én azt hittem nagyobbak lesznek - jegyezte meg egy úr, a vízzel teli medencék fölött. Mások arról diskuráltak vajon megtérül-e a 3.6 milliárd forintos befektetés.

A séta most még ingyenes volt, pedig szép kis pénz hozott volna a fürdőnek a nyílt napra jelentkezett 2500 látogató. Egy égész napos felnőttjegy 2400 forintba kerül majd, Makó Kártyával a felébe. Az ünnepélyes nyitórendezvényt pénteken délelőtt 11 órakor tartják, az első fürdőzőket négy órára várják.

Olvasóink írták

 • 14. nsanyi55 2012. január 20. 13:54
  „Sokat vártam az előre beharangozottak, a látott képek és látványtervek után.
  Minden képzeletemet felül múlt, amit tizennyolcadikán személyesen láthattam.
  Ez valóban a Fürdők fürdője!
  Egyedüli kifogásom, hogy bár nem olyan mértékben veszélyesen, mint a Hagymaház nézőtéri lépcsője, de nagyon meredek a bejárati lépcső, pedig hely lenne még két- három lépcsőfoknak!”
 • 13. pog 2012. január 20. 09:52
  „Szerintem a szegedi fürdő a makói fürdő között egy fény év van.... tavaly a belépő /wellnesszel/ 5900-ft volt.a medence vize mindenre jó volt csak fürdésre nem...és a belső részen a festetlen beton..”
 • 12. Queenmargareth 2012. január 19. 19:38
  „Gyönyörű lehet, sajnos én a videót a netem miatt nem tudom megnézni, de a kép sokatmondó. Legyen sok öröm benne!”
 • 11. nanemaaa 2012. január 19. 19:36
  „Igazán látványos. Gratula! Ha sikerül is fenntartani ilyen szépségében, akkor biztosan megtérül a befektetés.”
 • 10. Csaby83 2012. január 19. 18:59
  „Várom már az ünnepélyes megnyitót, remélem nem fog esni az eső! Szerintem ezzel nem vagyok egyedül! :)”
 • 9. Commander-V2 2012. január 19. 18:25
  „6. vélemény: a szegedi fürdőben voltál már? Jelentem tele van vendégekkel és a hotel is. Én keddenként járok, esténként, nagyon olcsó, csak az úszás 700, az élményfürdő 2300. Nem tudom ki hogy van vele, egész nap nem ülnék a csúszdában. A makóiaknak gratulálok, Makovecz mester csodát csinált.”
 • 8. Tina80 2012. január 19. 17:00
  „Sokkal szebb mint a szegedi!!!!!!!!!!!!!!!!!”
 • 7. Qllancs 2012. január 19. 16:59
  „Nem Magyarország ---egész Európa legszebb fürdője ! Már pl. a TV. 2 Aktív c. műsorában lehet belépöt nyerni a beszavazóknak !!! JÓÓÓÓÓÓÓÓ!!!!!”
 • 6. vélemény 2012. január 19. 15:02
  „A makóiaknak 1200 forintba kerül egész napra.
  Csoda, ha a környékbeliek (és a románok) nem járnak ezután a szegedi élményfürdőbe?”
 • 5. jq 2012. január 19. 13:28
  „Arra célozam, hogy politikai okokból sokan támadták, de szakmai szempontból nem találtak fogást rajta. Bocs, ha félreérthetően fogalmaztam!”
 • 4. szpirigonzálesz 2012. január 19. 13:06
  „"Lehet szidni Makoveczet a politikai állásfoglalása miatt..."
  Normális vagy???”
 • 3. jq 2012. január 19. 12:16
  „Lehet szidni Makoveczet a politikai állásfoglalása miatt, de ahhoz kétség nem fér, hogy egy zseni volt, Isten nyugosztalja!”
 • 2. makovaros 2012. január 19. 12:03
  „Erről miért nincs galéria?”
 • 1. Qllancs 2012. január 19. 10:28
  „Nem voltam, csak itt a videót nétem meg , CSODASZÉP !!!!
  A marketing is jó , mert hírdetik pl. az RTL-Club műsorai között, v. az interneten a HÍRADÓ. hun is találtam reklámot.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

5000 Makó-kártya

A napokban állították ki az ötezredik városkártyát Makón. Tovább olvasom