Délmagyar logó

2017. 05. 27. szombat - Hella 14°C | 24°C Még több cikk.

Nyolcadikos diáklány Makó új Gyémánthíd-díjasa

Hős Nikoletta, a Kertvárosi Általános Iskola nyolcadikos tanulója kapta idén a makói önkormányzat Gyémánthíd-díját, amellyel a város fogadott fiára, József Attilára emlékezve a hozzá hasonlóan tehetséges makói fiatalokat támogatja. Niki egy korszerű számítógépet és egyéves internet-előfizetést kapott.
A tanulmányi versenyeken rendre figyelemre méltón szerepel, ugyanakkor rajong a latin muzsikáért és a táncért – ő Hős Nikoletta, a szerény körülmények között élő, de kiválóan tanuló diákok elismerésére alapított Gyémánthíd-díj idei kitüntetettje Makón. A Kertvárosi Általános Iskolában tanuló nyolcadikos lányt e hét elején lepte meg igazgatója, Halász Ferencné azzal a hírrel, hogy el kell mennie a városházára, mert ő az idei díjazott, és átvehet Buzás Péter polgármestertől egy korszerű számítógépet, valamint egyéves internet-előfizetést.

Szereti József Attilát

A Gyémánthíd-díj neve József Attila egyik versére utal. Az elnevezéssel a város jelzi, szeretne mecénása lenni azoknak a helybeli fiataloknak, akik olyan tehetségesek, mint ő volt – nem feltétlenül csak az irodalom terén, de az iskolában mindenképp. Hős Nikoletta azonban az irodalmat is szereti, mi több, József Attila az egyik kedvence, József Attila versmondó versenyen is szerepelt már.

A díjra egyébként – amelyből évente egyet adnak át – az iskolák jelölhettek diákokat, idén három fiatal közül őt választották. Nikoletta meghatottan fogadta az elismerést. Mint mondta, számítógépe ugyan eddig is volt otthon, az azonban egy meglehetősen régi darab, internet-hozzáférés nélkül.

Tanulmányi sikerei közül eddig a leginkább az országos történelemversenyekre a legbüszkébb – csapatával együtt most második lett. Azt a kérdést, hogy mi lesz, ha nagy lesz, egyelőre korainak tartja, de azt már tudja: továbbtanulni is Makón fog, a József Attila Gimnázium diákja lesz.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A rendőrfőkapitány nem számít újabb zavargásokra

Nem számít újabb utcai zavargásokra október 23. és március 15. után Bene László országos… Tovább olvasom