Délmagyar logó

2017. 12. 15. péntek - Valér 6°C | 13°C Még több cikk.

Nyomravezetői díj: emelték a tétet

Háromszázezer forintot ajánlott fel a sértett, így már nettó ötszázezer forint nyomravezetői díjat tűzött ki a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője annak, aki segít kézre keríteni egy Csanádalbertin történt lopás elkövetőjét.
A Makói Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya eljárást folytat lopás bűntette elkövetésének gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen. A rendelkezésre álló adatok szerint az ismeretlen elkövető a kerítést átvágva jutott be egy Csanádalberti külterületén található telephelyre 2015. május 23-án 9 óra és 2015. május 24-én 7 óra 10 perc közötti időben. Az ismeretlen tettes a telepről gombaölő és gyomirtó szereket tulajdonított el.

A Rendőrségről szóló 1994. évi XXXIV. törvényben rögzített jogkörénél fogva a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője a fenti eljárásban 2015. június 12-én nettó kétszázezer forint nyomravezetői díjat tűzött ki, majd 2015. július 30-án - a sértett felajánlása és kezdeményezése alapján - nettó háromszázezer forint nyomravezetői díjat tűzött ki. Ennek eredményeként a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője nettó ötszázezer forintra módosította a díjkitűzés összegét.

A díjkitűzés összege annak fizethető ki, aki az elkövető személyével kapcsolatban olyan pontos adatokkal rendelkezik, amelyek segítségével az elkövető azonosítható, bűnösségére a gyanú megalapozottá válik, és információit az eljárás során ismerteti. Szükség esetén az eljáró hatóság a tanú védelmére a szükséges intézkedéseket megteszi. A rendőrség a nyomravezető személyét bizalmasan kezeli. A díjkitűzés visszavonásának jogát a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője fenntartja.

Kérjük, hogy aki a bűncselekménnyel összefüggésben információval rendelkezik, hívja a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központját a 62/562-423-as telefonszámon, vagy a 112-es segélyhívón, illetve névtelensége megőrzése mellett tárcsázza az ingyenesen hívható 06-80-555-111 „Telefontanú" zöld számát (h-cs: 8-16, p: 8-13).

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lopott autó a nagylaki határátkelőhelyen

Az osztrák hatóságok körözték a Renault Megane-t, amivel egy török férfi akarta átlépni a határt. Tovább olvasom