Délmagyar logó

2017. 12. 17. vasárnap - Lázár, Olimpia -3°C | 4°C Még több cikk.

Nyűvik az új tornatermet Kiszomboron

Kiszombor - Decemberben adták át a kiszombori általános iskola tornatermét. A felújításról és a csarnokban folyó sportéletről az intézmény igazgatónőjével, Szabóné Vígh Erzsébettel beszélgettünk.
Mint megtudtuk, maga az épület 1988-ban épült, így ráfért már a felújítás. Az állampárti rendszer idején, még a tanácselnök is szívesen látogatott a tornaterembe, hogy kedvenc hobbijának hódoljon: az épületben található teke pályán játszott, ami a mai napig üzemel.

Most az új parkettával borított pálya is várja a sportolni vágyó helybelieket. – Zumba, foci, kosárlabda, karate, floorball és aikido foglalkozást is tartanak nálunk – árulta el az igazgatónő.

Nyűvik az új tornatermet Kiszomboron - GALÉRIA

Az átalakítás során a korábbi csúf plafon helyére álmennyezetet raktak fel; ezért a világítást is kicserélték. Korszerű falfűtést alakítottak ki, melyet egy nagyobb kazán fűt fel; az épületet pedig hőszigetelték kívülről. A parkettát minőségi, Németországból hozott lakkal fedték le, az öltözőket is felújították, valamint újra kimeszelték a falakat.

A tornatanárok szigorú szabályok betartatásával próbálják meg óvni a parkettát – nekünk is cipőt kellett cserélnünk. Hogyan tartanak ballagásokat, évzárókat, egyéb ünnepségeket a csarnokban? – kérdeztük. – Az iskola karácsonyfája alá egy kigurítható filc került, így megkíméljük a kosztól és a karcoktól a parkettát – magyarázta az iskola első embere.

A munkálatoknak 2011. júniusában kezdtek neki és augusztusban már be is fejezték, ám a kivitelezők plusz munkát ajánlottak fel, – amit örömmel vettek az iskola vezetői, - így a végső átadás decemberben történt. A tervek Lehóczki Béla munkáját dicsérik. Az önkormányzat 19 millió forintot áldozott a felújításra, az Uniós támogatás mértéke pedig 34 millió forint volt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pénziránytű-iskola a gimnázium

A makói József Attila Gimnázium elnyerte a Pénziránytű iskolahálózat tagsági címét, amelyet 3 évig használhat. Tovább olvasom