Délmagyar logó

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 28°C Még több cikk.

Okos Falu: Mikulás járt Maroslelén

Háromszáz izgatott gyerek köszöntötte ma délelőtt Joulupukkit Maroslele faluházában. A lappföldi Mikulás annak nyomán látogatott a kétezer lelkes településre, hogy Maroslele Okos Falu projektünkben a helyi iskolásokkal egy közös készítésű videó alatt lájkgyűjtést rendeztünkk a Facebook.com/marosleleokosfalu oldalon.
Joullupukkit telt ház és műsor várta, amiről ő maga is elismerően nyilatkozott lassanként bővülő magyar szókicsével. A Mikulás igazi lappföldi türelemmel várta ki, amíg ajándékért sorba álltak a gyerekek, és az utolsó közös fotó is elkészül, sőt a postás hölgytől a polgárőrig, a polgármestertől a szerkesztőig mindenki megörökíthette magát vele; igazán békebeli élményt nyújtott a résztvevőknek.

Maroslelén járt a Mikulás. Fotó: Schmidt Andrea (képgaléria)

A maroslelei gyerekek Mikulás-váró videója a Maroslele Okos Falu projekt része volt, amelyben a mobil internetes technológiával és tudatos használatával ismerkedtek az általános iskolások. A projekt kezdetén a Vodafone 30 minőségi táblagépet adományozott a célra, kiadónk pedig heti képzést biztosított a faluban.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ismét csarnokokat épít Újvároson a Váll-Ker Kft.

Két új csarnokot épít újvárosi telephelyére a Presztízs díjas makói Váll-Ker Kft. Tovább olvasom