Délmagyar logó

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 19°C Még több cikk.

Olcsóbban kínálják a boltokat

Makó - Egy év alatt sem találtak gazdára, pedig az önkormányzat közben fel is újíttatta az épületegyüttest – most újra meghirdetik a Csanád vezér téri két üzlethelyiséget.
A szépen felújított, szökőkúttal ékesített tér egyik oldalán 3 épület van. Az egyik az egykori Kállai-kollégum, amelynek átalakítása folyik, szálloda lesz belőle, a másikon egy vendéglő és egy számítástechnikai üzlet osztozik, a harmadik viszont üres. Legutóbb két üzlet, egy játékbolt és egy használtruha-butik működött itt, jó egy éve. A bérlőknek azért kellett költözniük az önkormányzati tulajdonú ingatlanból, mert a városvezetés úgy döntött: itt szívesebben lát az idegenforgalomhoz kötődő vállalkozásokat.

Mindent Makóról

A delmagyar.hu hivatalos makói Facebook-oldala, nem csak makóiaknak.

A Hagymatikum Fürdőhöz is közel lévő két üzlethelyiséget először egy évvel ezelőtt hirdették meg. Akkor a 111 négyzetméteres volt játékboltért és a 139 négyzetméteres egykori használtruha-üzletért egyaránt 25 milliót szeretett volna kapni a város. Bár kétszer is kiírták rá a pályázatot, érdeklődő nem jelentkezett. Így most újra keresi a vevőket a város; a vonzerőt bizonyára emeli, hogy a helyi védelem alatt álló, szecessziós hangulatú épület homlokzatát és tetőzetét még tavaly 2,5 millióból helyreállították, és engedtek az árból. A kisebbikért 15 millió 50 ezret, a nagyobbikért 15 milliót kérnek, plusz az áfát.

Az újbóli áruba bocsátás feltételei között most is szerepel, hogy a helyiségeket az idegenforgalomhoz köthető célra kell hasznosítani, és az is, hogy a vevő köteles a makói városkép egyik meghatározó jelentőségű épületét fél éven belül átalakítani és megnyitni.

Olvasóink írták

  • 2. hajosinas 2013. július 09. 01:54
    „"Olcsóbban kínálják a boltokat".
    A kérdés csupán az mihez viszonyítva ? A korábbi önkormányzati árhoz, vagy a jelenlegi átlagos piaci árhoz viszonyítva ?
    Már réges- régen jelezték itt a fórumozók, hogy "ébresztő". Sajnos nagyon mélyen aludtak az érintettek.”
  • 1. pog 2013. július 05. 08:48
    „Pétörnak és slépjének megjönni látszik az eszük...de már késő, befektetőt találni egy ilyen városban nehéz...,hisz a fürdő sem igazán termel...sajna a környékbeli fürdőkben sok makóival találkozom...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Zöldbabért étolaj: újjáéledt a cserekereskedelem

Csanytelek önkormányzata 3 mázsa zöldbabot vitt Maroslelére, Maroslele cserébe száztíz üveg napraforgó- és tökolajat szállított. Tovább olvasom