Délmagyar logó

2017. 02. 23. csütörtök - Alfréd 5°C | 14°C Még több cikk.

Oltás után elvihető a választott kutya Makón

Makó - Szimpátia és oltás – mindössze ennyi kell ahhoz, hogy valaki hazavihesse a makói gyepmesteri telepre bevitt kóbor kutyák valamelyikét. Jelenleg tíz ebről gondoskodnak az Igási út mentén. A négylábúak két hétig maradnak a telepen, további sorsukról állatorvos dönt.
Aki nem akar vagy nem tud sok pénzért házőrzőt venni, annak ideális a makói gyepmesteri telep. Innen ugyanis ingyen hazavihetők a városban befogott kóbor ebek.

– Semmi bonyolult nem kell hozzá: elég a szimpátia és egy friss oltási papír. Ezért érdemes állatorvossal egyeztetni, s vele kijönni a telepre, így rögtön be is adhatja a kutyának az injekciót – tudtuk meg Daróczi András gyepmestertől.

Egyszerre 13 lakóról tudnak gondoskodni az Igási út mentén lévő telepen. Jelenleg tíz kisebb-nagyobb kicsapott jószágot látnak el. A gyepmester elárulta: havonta néhány kutya lel új gazdára. Elsősorban a vizslánál kisebb méretűeket viszik, nagyobbakat ritkán, mert „sokat fogyasztanak".

Daróczi András: Ez a magyar vizsla a legbarátságosabb, őt néha még ki is engedem, hogy megsétáltassam. A szerző felvétele
Daróczi András: Ez a magyar vizsla a legbarátságosabb, őt néha még ki is engedem,
hogy megsétáltassam. A szerző felvétele

– Az állatok etetésének költségét a város állja. A befogottak két hétig vannak itt, további sorsukról az állatorvos dönt – folytatta Daróczi András. Ahogy a gyepmester körbevezetett minket abban a két épületben, ahol a kutyák ideiglenes szállása van, a kennelek többségében nyugodt, könyörgő szemű jószágok lesték minden mozdulatunkat. Némelyik azonban igen harciasan viselkedett: fel-fel ugrált a rácsra, és dühösen ugatott.

Legutóbb a múlt hónapban adott ki a gyepmester kutyát. Az ilyen ebek szerencsésnek mondhatóak, de néhányszor már az is előfordult, hogy kiadásuk után pár hónappal újból az utcára kerültek. Az új gazda talán meggondolta magát, vagy nem vált be neki a házőrző.

Vizsla: a legnyugodtabb lakó

A gyepmesteri telep legbarátságosabb lakója egy magyar vizsla. A többi kutyát a gyepmester nem engedi ki a kenneléből, de a sötétbarna, úgy két év körüli ebet igen. A kutyán látszik, hogy nemrég fialt. A vizsla barátságos természete ellenére sem kellett még senkinek.

Olvasóink írták

  • 1. kisencsi 2009. május 11. 17:22
    „Hát persze meg amikor szétereszti őket...”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egész hétvégén ünnepel Makó

Makó - Újjászületésének 310. évfordulóját ünnepli a hétvégén Makó. A háromnapos rendezvény tegnap… Tovább olvasom