Délmagyar logó

2018. 04. 20. péntek - Tivadar 12°C | 21°C Még több cikk.

Omega-oratórium Makón

Makó - Ízig-vérig rockkoncert lesz a műfajra jellemző hangzásvilággal.
Kóbor János énekes, Trunkos András producer, az Alfától Omegáig – Zenével a hitért civil társaság első embere, Gazdag László és Farkas Éva Erzsébet makói polgármester együtt jelentette be tegnap a jegyeket árusító Hagymaházban: december 20-án este 9-kor a makói belvárosi református templomban lép fel az Omega együttes az Omega-oratórium című műsorral. Ízig-vérig rockkoncert lesz a műfajra jellemző hangzásvilággal, de főként olyan, ritkán hallható dalok hangzanak el, amelyek jobban illenek a templomi környezethez; a legrégebbi a hatvanas-hetvenes évek fordulóján íródott, a legfrissebb 8 éve. A műsort fényjáték és lézershow, kórus és szimfonikus muzsikusok teszik emlékezetesebbé. Hasonló koncertből sok volt szerte az országban és külföldön. Jövőre is terveznek fellépéseket például Németországban és a Benelux államokban.

Farkas Éva Erzsébet elárulta, hogy férje 25 évvel ezelőtt, amikor még udvarolt neki, közös kedvencüket, a Gyöngyhajú lányt játszotta-énekelte el neki szerenádként. Kóbor János megnyugtatta a polgármester asszonyt: a makói koncerten is hallhatják majd ezt a slágert.

Gazdag László, Kóbor János, Farkas Éva és Trunkos András Fotó: Szabó Imre
Gazdag László, Kóbor János, Farkas Éva és Trunkos András Fotó: Szabó Imre

Az Oratórium-turné nyitánya éppen egy évvel ezelőtt a szegedi dómban volt. Mint lapunkban is beszámoltunk róla, a zenekari alapítvány közreműködésével, a Rotary Magyarország jóvoltából végezhettek el szívműtétet nemrégiben Szegeden egy erdélyi lányon, Szász Bernadetten.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megfelezték a járulékot

A Makó környéki kiskertek, tanyák és termőföldek, összesen több mint 22 ezer hektárnyi terület biztonságát felügyelő mezőőri szolgálat alapításáról 16 éve döntött az önkormányzat. Tovább olvasom