Délmagyar logó

2018. 03. 24. szombat - Gábor, Karina -4°C | 7°C Még több cikk.

Önvédelmi napot tartottak a Maros-parton

Makó - Katonai, harcászati technikákat bemutató napon képezték tovább a környékbeli rendőröket, katonákat a Maros-parti MAK pályán. A Városőrség szervezte eseményen Dr. Zöllei Zoltán nyolc danos harcművész mester mutatta be a fogásokat.
A magyar hadsereg kiképzési anyagából mutatott be néhány komplex technikát Dr. Zöllei Zoltán, egykori katona a Makón élő rendőröknek vasárnap délelőtt. A résztvevők szituációs játékok keretein belül támadó és védekező fogásokat egyaránt tanulhattak az önvédelmi napon. A harcművész többek között elvezető és kényszerítő helyzeteket mutatott be különböző eszközök segítségével. A résztvevők megtudhatták, miként tudnak hasznosítani egy pulóvert vagy cipőfűzőt. – A kétórás gyakorlat célja az volt, hogy a rendőrök elmélyítsék már meglévő önvédelmi tudásukat, és hogy növeljék hatékonyságukat – tudtuk meg a Városőrség vezetőjétől, Igaz Gábortól.

Önvédelmi napot tartottak a Maros-parton - GALÉRIA

A harcművészet egy általánosan használható sport, melyet kortól, nemtől függetlenül bárki megtanulhat. – Ahhoz, hogy az alapokat elsajátítsuk, negyven óra kell, de itt már korábban képzett kollégák vannak, így nekik könnyebb dolguk van – mondta Dr. Zöllei Zoltán. A mester úgy véli, ebben a sportban az önbizalomszerzés a legfontosabb, hiszen így bárki könnyebben veszi az akadályokat. Emellett fontos még a probléma megelőzése is, valamint az, hogy ne adjunk támadási lehetőséget az ellenfélnek. Mint megtudtuk, egy-egy helyzetben helyesebb járunk el, ha kitérünk, és nem hozzuk magunkat bajba. A civilben testnevelő tanárként tevékenykedő harcművész elárulta, preferálja a mindennapos testnevelést, úgy gondolja, hasznosan lehet eltölteni a negyvenöt perces órákat. Zöllei mindenképpen szükségesnek tartja, hogy a diákok saját érdekükben iskolai keretek között néhány alapvető önvédelmi technikát tanuljanak.

A rendezvény ebéddel zárult, amelyen az érdeklődők további kérdéseket tehettek fel a Magyar Közelharc-Kézitusa Szövetség elnökének.

Olvasóink írták

  • 1. bo 2012. szeptember 18. 11:00
    „Szép dolog a harcművészet, de a rendőrnek inkább tekintély kellene! Az öreg Hajdu annak idején kiosztott három atyai pofont a kocsmában és akinek vaj volt a füle mögött, farka behúzva menekült! Most próbáljon valaki felpofozni egy igentisztelt bűnözőt...! :-(”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sertéstelepügy: Ambrózfalva jegyzőjére vár az állam

Kifogást emelt az ambrózfalvi sertéstelep működése és tervezett bővítése miatt a község polgármestere. Tovább olvasom