Délmagyar logó

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 12°C | 22°C Még több cikk.

Orosz határsértőket fogtak Nagylaknál

Nagylak - Példás magyar-román együttműködés eredménye öt orosz határsértő elfogása Nagylakon.
A Nagylaki Határrendészeti Kirendeltség segítségével öt orosz illegális határátlépőt fogtak el a napokban a román határőrök. Vasárnap az éjszakai órákban a nagylaki határrendészek stabil hőkamerájának kezelője észlelte, hogy öt ismeretlen személy egyenesen a magyar határ felé tart a nagylaki határátkelőhely melletti zöldhatárban. A valószínű mozgásiránynak megfelelően a magyar rendőrjárőrök zárták a magyar határt, majd az ismeretlenek mozgásáról azonnal értesítették a román határrendőröket, akik azok felkutatására indultak.

Az éjszaka a határsértőknek kedvezett, de nem jártak sikerrel, mivel a hőkamera elől nem tudtak elrejtőzni, így útvonalukról, valamint pontos tartózkodási helyükről kapott információ alapján, még román területen elfogták őket a szomszédos határőrök.

Az elfogott öt főről kiderült: orosz állampolgárok, akik nem rendelkeznek semmilyen személyazonosító okmánnyal. Otthonaikat a jobb élet reményében hagyták el, ennek érdekében több határt is átléptek illegálisan. Ügyükben a román hatóságok járnak el - tudta meg a delmagyar.hu.

Olvasóink írták

 • 3. Filctoll 2010. április 02. 11:58
  „Valóban példás az együttműködés! :) a Magyar szól a Románnak, hé fiúk keljetek már fel mert megy 5 ipse felétek. Na erre mit csinálna bárki is? Ez nem együttműködés hanem csak jó viszony. Vajon a Románok is szoktak szólni? Ha igen akkor beszélhetünk együttműködésről!
  A másik hogy nem a Magyar határ felé mentek hanem Magyarországi területről a Román határ felé. Tehát az országból kifele mentek!”
 • 2. hajosinas 2010. március 27. 05:37
  „Hát ez érdekes !
  Hogy ezek a Románok mennyire felkészültek a Shengeni feladatok elvégzésére.Vagy majd a mi technikánk kerül alkalmazásra náluk is tárgyidőszaktól ? Ők hogy nem vették észre a határsértőket " saját" országuk
  területén ?”
 • 1. sunyifigyelő 2010. március 23. 13:08
  „Jöttek szavazni az Mszp-re, na ezt is elku..tátok!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

54 ember kerülhet utcára a tejüzemből

Várhatóan bezárja makói tejüzemét, és elküldi 54 ottani dolgozóját a Sole-Mizo Zrt. A dolgozók egy éve tudják, hogy a jövő bizonytalan. Tovább olvasom